Newsroom

Newsroom

Επεισοδίων συνέχεια στην Ιερισσό, συλλήψεις και μέσα σε οικίες από την ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στην περιοχή των Σκουριών και στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Αυτοκίνητα της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες…

ierissos

Συνεχίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στην περιοχή των Σκουριών και στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Αυτοκίνητα της ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή, ενώ προβαίνουν και σε συλλήψεις ακόμα και μέσα από οικίες. Δεν έχουν λείψει και συμπλοκές αστυνομικών δυνάμεων με κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η αστυνομία χωρίς εισαγγελική απόφαση την Κυριακή έκλεισε δημόσιο χώρο και απαγορεύει την προσπέλαση στο δάσος. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας καταγγέλλει ”την αδικαιολόγητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ που δέχτηκαν αναιτιολόγητα οι κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά στο κέντρο της πόλης. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η υπόθεση της επέκτασης των Μεταλλείων στη Β.Α. Χαλκιδική πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και όχι επιβολής αποφάσεων.

Είναι καιρός να κατανοήσουν άπαντες ότι η κοινωνική συνοχή, στην περιοχή, είναι πλέον στα όρια της. Ενέργειες που προκαλούν εντάσεις και ακρότητες πρέπει να τελειώσουν πριν είναι πολύ αργά.

Καλώ τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει τις απαραίτητες και πειστικές εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ. Ακόμα να δώσουν στη δημοσιότητα από που είχαν, αν είχαν, τις τυχόν πληροφορίες ότι οι κάτοικοι της Ιερισσού είχαν κάποιο σχέδιο που δικαιολογούσε αυτήν τη βίαιη επίθεση”’, καταλήγει ο κ. Δριβελέγκας.

Όλα άρχισαν όταν οι κάτοικοι στην περιοχή το απόγευμα της Κυριακής, εφαρμόζοντας το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (31/7/2012) πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς την τοποθεσία Σκουριές, προκειμένου να υπερασπιστούν το βουνό Κάκαβος, αφού αντιτίθενται στα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός που ανήκει στην καναδική Eldorado Gold. Στο θέση Χονδρό Δέντρο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν, χωρίς έγγραφη εντολή εισαγγελέα, στους πολίτες, στις επιτροπές και στους παραβρισκόμενους βουλευτές να συνεχίσουν την πορεία τους στο βουνό.


Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, κροτίδων κρότου-λάμψης, ακόμη και πλαστικών σφαιρών, επιτέθηκαν σε πολίτες και η συνεχής ρίψη δακρυγόνων προκάλεσε πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος, οι οποίες κατασβήστηκαν από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη βοήθεια των διαδηλωτών.



Οι συγκρούσεις έληξαν το απόγευμα όταν οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το βουνό. Το βράδυ της Κυριακής, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν εκ νέου- στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού αυτή τη φορά-σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκαν όλη τη μέρα από τις αστυνομικές δυνάμεις και δέχτηκαν νέα επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ ακολούθησε και ρίψη χημικών. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δήλωσε σε αντιπροσωπεία κατοίκων ότι τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν την αναίτια επίθεση στους κατοίκους, διότι δέχθηκαν πληροφορία πως καταστρέφεται το Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη.


Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…