Επεισόδιο στη Βουλή Τσίπρα – Γεραπετρίτη-Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε, κύριε πρόεδρε» είπε προκλητικά ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα  

4869044

«Επεισόδιο» μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο δεύτερος ολοκλήρωσε την ομιλία του κατά την τελευταία συνεδρίαση της πενθήμερης συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022 στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο και αναφέρθηκε στη σειρά των ομιλητών, λέγοντας ότι ανάμεσα στη δική του ομιλία και του πρωθυπουργού, παρεμβάλλονται όχι ένας αλλά δύο υπουργοί, ενώ τόνισε ότι ο κ. Γεραπετρίτης δεν είναι «ούτε καν εκλεγμένος». Συγκεκριμένα, πριν αποχωρήσει, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε

«Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε, κύριε πρόεδρε» είπε προκλητικά ο υπουργός Επικρατείας απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που του απάντησε το εξής: «Δεν είστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό ούτε πρόεδρος κόμματος για να είμαι υποχρεωμένος να σας απαντώ. Ως εκ της θέσεώς μου ζητώ να ανακαλέσετε. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, εσείς ήσασταν αυτός που δήλωσε ότι και 5000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο». 

Στην συνέχεια, μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα για την ομιλία Γεραπετρίτη.