Επεισόδιο στη Βουλή: Προκλητική η Βούλτεψη προκάλεσε την οργή Τζανακόπουλου

Kαυγάς ξέσπασε στη Βουλή στην Ολομέλεια της Τρίτης, μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη, Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημήτρη Τζανακόπουλου για μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

NewsRoom 16/06/2020 | 23:10

Ολα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τις χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα στο προσφυγικό. Τότε επενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άρχισε να φωνάζει «την Ουγγαρία του Όρμπαν ξέχασες» με τη συγκεκριμένη φράση να αποτελεί την αφορμή της έντασης.

Η Σοφία Βούλτεψη σηκώθηκε από τη θέση της-δείχνοντας ότι αυτή κάνει κουμάντο... λόγω του αέρα ότι είναι κυβέρνηση- και αφού πλησίασε τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δείχνει στο κινητό της μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Χαρ. Αθανασίου αντέδρασε σπασμωδικά και στο τέλος κάλυψε την Σ. Βούλτεψη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλου διαμαρτυρήθηκε έντονα στο προεδρείο και κατήγγειλε την Σ. Βούλτεψη για πρωτοφανή υβριστική επίθεση τόσο κατά του ιδίου, όσο και κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου.