Newsroom

Newsroom

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Καναδά – Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην πόλη Φρέντρικτον στον ανατολικό Καναδά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.

5b6d82821dc52475388b4712

Η αστυνομία του Φρέντρικτον ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Twitter ότι το επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές απώλειες.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τη σύλληψη ενός ατόμου: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει συλληφθεί ένας ύποπτος. Η αστυνομία συνεχίζει να κρατά αποκλεισμένη την περιοχή του Brookside καθώς συνεχίζεται η έρευνα. Παρακαλούμε συνεχίστε να αποφεύγετε την περιοχή».

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία συνέστησε να αποφεύγεται η περιοχή του συμβάντος και στους κατοίκους να «παραμείνουν στα σπίτια τους με τις πόρτες κλειδωμένες προς το παρόν για την ασφάλειά τους».

«Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες όσο πιο σύντομα μπορούμε», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, σύμφωνα πάντα με το BBC.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, κοντά στο Βrookside Drive άκουσε μια σειρά κρότων σαν από πυροτεχνήματα. «Με την ταχύτητα που έπεσαν απανωτά πρέπει να ήταν πυροβολισμοί. Ακούστηκε σαν μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ», είπε ο Ρόμπερτ Ντιντιοντάτο. Πέντε λεπτά αργότερα ακούστηκαν ανάλογοι κρότοι κοντά στο σπίτι του. «Οι πόρτες είναι κλειδωμένες κι όλοι είναι μέσα», δήλωσε στο CBC.


«Φοβερά νέα μας έρχονται από το Φρέντρικτον» έγραψε στο Twitter του ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

«Η καρδιά μου βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σήμερα το πρωί. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» συμπλήρωσε ο Τριντό στο μήνυμά του.