Επεισόδιο με Βαρουφάκη

Δημοσιεύματα το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ με πρώτη πηγή το Πρώτο Θέμα) κατακεραυνώνουν το Γιάννη Βαρουφάκη ότι έσπασε την καραντίνα και καταστρατήγησε τους περιορισμούς στην κυκλοφορία για να μεταβεί στην Αίγινα, όπου διατηρεί ως γνωστόν σπίτι, και ότι όταν ελέγχθηκε από το Λιμενικό του νησιού δημιουργήθηκε επεισόδιο αφού αρνήθηκε να τους δείξει σχετικά έγγραφα επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

ek varug

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έφτασε στην Αίγινα με το πλοίο της γραμμής και κατά την άφιξή του οι Λιμενικοί που ήλεγξαν  όλους τους επιβάτες του πλοίου για την μετακίνησή τους, του ζήτησαν να τους επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετακίνησή του. Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται να αρνήθηκε και να επικαλέστηκε την βουλευτική του ιδιότητα.

 Απαντώντας στα δημοσιεύματα, το ΜέΡΑ25 εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Διακοπές στην Αίγινα;” όπου αναφέρει τα εξής:

«Το Μέρα25 από την πρώτη στιγμή στήριξε τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης με κοινό σκοπό την υγεία των πολιτών. Ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή, ακόμα και πριν την ένταση του φαινομένου στη χώρα μας, την κανονική μεν αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης δε λειτουργία της Βουλής – αίτημα που, ως τώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει αποδεχθεί.

Ως εκ τούτου, η παρουσία του Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη στην Ολομέλεια της Βουλής την 9η Απριλίου κατέστη υποχρεωτική τόσο για να τοποθετηθεί για το καίριο Eurogroup εκείνης της ημέρας ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών όσο και για να διαμαρτυρηθεί δια ζώσης για την μη αποδοχή της πρότασης του ΜέΡΑ25 η Βουλή να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.

Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.»

Όπως είπε στο τέλος της ομιλίας του της 9ης Απριλίου στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 ελπίζει ότι, τουλάχιστον μετά το Πάσχα, και εφόσον τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν, η Βουλή, επιτέλους, να λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης δίνοντας το καλό παράδειγμα στους πολίτες.»

Λίγο αργότερα, ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας σε χρήστη του twitter για το “επεισόδιο” σημείωσε ότι «Δεν ήρθα στην Αίγινα. Στην Αθήνα πήγα στις 10πμ για να μιλήσω στη Βουλή επειδή ο ΠτΒ αρνήθηκε να τοποθετηθώ μέσω τηλεδιάσκεψης. Στις 16.30 επέστρεψα σπίτι μου. Τόσο απλά. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι πειράχτηκαν ιδιαίτερα με αυτά που είπα στον κ. Σταϊκούρα…»

Φρίκη στη Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του – Σκληρό βίντεο

447897954 381285194438864 6384505959878232021 n

Φρίκη στη Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του – Σκληρό βίντεο

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά στο σπίτι όταν έλαβαν μια περίεργη κλήση 911 από τη μητέρα…