Επεισόδια στο κέντρο κράτησης Κορίνθου μετά την αυτοκτονία πρόσφυγα (video)

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος ήταν κρατούμενος για 17 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του. 
 

NewsRoom 27/03/2021 | 22:28

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά σήμερα το απόγευμα στο κέντρο κράτησης Κορίνθου, όπου διαμένουν περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο κέντρο ένας 24χρονος πρόσφυγας. 

Αιτία για το ξέσπασμα των επεισοδίων φαίνεται πως ήταν η αυτοκτονία του πρόσφυγα που διέμενε στη δομή. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος ήταν κρατούμενος για 17 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του. 

Σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, ο νεαρός πρόσφυγας είχε ξεπεράσει τους 17 μήνες κράτησης, ενώ κρατούνταν στο στρατόπεδο-κολαστήριο απλώς επειδή δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, περιμένοντας να εγκριθεί η αίτηση ασύλου του. 

«Δεν είναι αυτοκτονία αλλά αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής της παρατεταμένης κράτησης χωρίς λόγο των προσφύγων με τους ρατσιστικούς νόμους Μητσοτάκη και της ΕΕ. Αυτό συμβαίνει μόλις δύο μέρες μετά το θάνατο το Μάκι Ντιαμπάτε στο κέντρο κράτησης της Κω από την αδιαφορία των αρχών να τον στείλουν έγκαιρα σε νοσοκομείο» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.