Newsroom

Newsroom

Επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πλημμύρισαν έναν σταθμό του μετρό και έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα.

hong kong

Χιλιάδες ανικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, πλημμύρισαν έναν σταθμό του μετρό, μετά την αποχώρησή τους από τα μπλόκα στο διεθνές αεροδρόμιο της πρώην βρετανικής αποικίας, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Οι διαδηλωτές, ακολουθούμενοι από αστυνομικούς, συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Τουνγκ Τσουνγκ MTR, ζωγράφισαν γκράφιτι και στη συνέχεια άνοιξαν έναν πυροσβεστικό κρουνό, με αποτέλεσμα ο χώρος να κατακλυστεί από νερά.

Τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν.

Δεκάδες άλλοι πήγαν σε ένα γειτονικό εμπορικό κέντρο και κατέλαβαν τον εξωτερικό ανοιχτό χώρο του, στήνοντας αυτοσχέδια οδοφράγματα.

Νωρίτερα εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κουκουλοφόροι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα και κρυμμένοι πίσω από ομπρέλες, ώστε να μην καταγράφονται από τις κάμερες παρακολούθησαν, έστησαν οδοφράγματα στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του αεροδρομίου. Άλλοι εφάρμοσαν μια «επιχείρηση σαλίγκαρος», δηλαδή κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το αεροδρόμιο, στο νησί Λαντάου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις στις πτήσεις. Αστυνομικοί των υπηρεσιών καταστολής έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο.
 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…