Newsroom

Newsroom

Επεισόδια στη Φραγκφούρτη σε υπαίθριο “πάρτι κορονοϊού”

 39 συλλήψεις και 5 αστυνομικοί τραυματίες

AP 20168173170736

Τριάντα εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να σταματήσουν μια συμπλοκή κατά τη διάρκεια υπαίθριου πάρτι με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων στο κέντρο της Φραγκφούρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία της γερμανικής πόλης.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δέχτηκαν «βροχή από μπουκάλια» όταν επιχείρησαν να παρέμβουν σε μια συμπλοκή περίπου 30 ανθρώπων στην πλατεία της Όπερας.

Η πλατεία αυτή έχει γίνει δημοφιλής τόπος υπαίθριων συγκεντρώσεων, τις οποίες τα γερμανικά μμε αποκαλούν «πάρτι κορονοϊού». Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν ακόμη κλειστά στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Περίπου 3.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Όπερας το βράδυ του Σαββάτου. Όμως την ώρα που ξεκίνησε η συμπλοκή ήταν παρόντες γύρω στους 500-800, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φραγκφούρτης, τον Γκέρχαρντ Μπέρεσβιλ. Μια ομάδα αστυνομικών πλησίασε για να βοηθήσει έναν άνδρα που αιμορραγούσε και να σταματήσει τον καυγά, όμως το πλήθος τα έβαλε μαζί τους.

«Αυτό που θεωρώ απολύτως αποτρόπαιο είναι ότι οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν όταν τα μπουκάλια χτυπούσαν τους συναδέλφους μου», είπε.

Στη συνέχεια, στάλθηκαν ενισχύσεις και εκκένωσαν την πλατεία ενώ συνεχιζόταν η «βροχή των μπουκαλιών» από το πλήθος.

Συνολικά προσήχθησαν 38 άνδρες και μία γυναίκα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι νεαροί μετανάστες, ηλικίας 17-21 ετών. Από αυτούς, οι οκτώ παραμένουν ακόμη υπό κράτηση και ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διατάραξη της τάξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…