Επεισόδια Ρέντη: Πλήρης κάλυψη Οικονόμου στην ΕΛ.ΑΣ.

Εκτροχιάζεται η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού

ΡΕΝΤΗς

Εκτροχιάζεται η κατάσταση μετά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό ενός αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό, ο οποίος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος. Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση. Έχει ξεφύγει από κάθε όριο η οπαδική και η αστυνομική βία.

Την ίδια στιγμή,την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικό, που παραμένει διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, σε τεχνητό κώμα, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου σήμερα υποβλήθηκε και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην περιοχή του μηρού, στο οποίο δέχτηκε τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό η οποία εισχώρησε αρκετά μέσα, έφτασε μέχρι το κόκκαλο και έκοψε τη μηριαία αρτηρία. Σε δεύτερο χρόνο έσκασε στα πόδια του πολύ ισχυρή εκρηκτική ύλη, η οποία του προκάλεσε τραυματισμό στο άλλο πόδι από θραύσματα. Το πόδι είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Η αιμορραγία προκλήθηκε και στο άλλο πόδι από θραύσματα. Τον συνάδελφο τον έσωσε η διμοιρία με τουρνικέ, καθώς είχε ακατάσχετή αιμορραγία, και με κάρπα, όταν έχασε πλέον τις αισθήσεις του» δήλωσε συνάδελφός του στο Mega.

Περιγράφοντας τις δραματικές ώρες σημείωσε ότι στο νοσοκομείο «έπαθε ανακοπή και 154 λεπτά δεν βρισκόταν στη ζωή, έως ότου οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα».

Τον 31χρονο επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε ότι «επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα».

Ωστόσο, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη και τη στήριξή» του στην «προσπάθεια» της ΕΛ.ΑΣ., μετά το αιματηρό γεγονός παρότι κατά την επιχείρησή της προσήγαγε τυφλά εκατοντάδες φίλαθλους από το δημοτικό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό» είπε και τόνισε πως «οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση».

«Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα» υποστήριξε και στο ίδιο ύφος απάντησε εμμέσως στην ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού εναντίον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., που λόγο για «απόφαση που θυμίζει ναζί», επικρίνοντας τις «αναφορές σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας».

Ο κ. Οικονόμου θα συμμετέχει το πρωί του Σαββάτου σε έκτακτη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στη σκιά των τραγικών εξελίξεων. Ακόμα μία σύσκεψη για την οπαδική βία, κατόπιν εορτής, όπως και σε προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις. Ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Γιάννης Βρούτσης ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Άκης Σκέρτσος θα λάβουν επίσης μέρος.

Νωρίτερα σήμερα, αφέθηκαν ελεύθερα περίπου 200 από τους 424 άτομα, που προσήχθησαν χθες και μεταφέρθηκαν στο Μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει το ίδιο με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Καταγγελίες από δικηγόρους και συγγενείς των προσαχθέντων κάνουν λόγο για κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, καθώς τους είχαν αφαιρεθεί τα κινητά για πάνω από 12 ώρες χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους.

Υ.Γ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων κάλεσε την κυβέρνηση να διακόψει τα πρωταθλήματα καταγγέλλοντας την Πολιτεία ότι μένει «θεατής» και αφήνει «τους λειτουργούς της να γίνονται βορά των δολοφονικών προθέσεων των εγκληματικών στοιχείων που έχουν παρεισφρήσει στον αθλητισμό».

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…