Επεισόδια Ρέντη: Νέο πρόσωπο στο κάδρο των ερευνών της ΕΛΑΣ

Ένας 26χρονος από τα Δυτικά Προάστια φέρεται ως πιθανός ενορχηστρωτής των επεισοδίων

astynomia

Στο «κάδρο» των ερευνών της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού φέρεται να έχει μπει ένας 26χρονος από τα Δυτικά Προάστια, ως πιθανός ενορχηστρωτής των επεισοδίων, αν και εκτιμάται ότι ο ενορχηστρωτής δεν ήταν μόνο ένας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πάντως, η αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, αλλά πρώτα αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά η εποπτεύουσα εισαγγελική αρχή και έπειτα τα εντάλματα θα εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προφυλακιστέος. Το γεγονός αυτό τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 16χρονος να κατηγορηθεί για απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Εξάλλου, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Την ίδια ώρα, έτοιμος να «δώσει» ονόματα φαίνεται πως είναι ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος κατέθεσε αίτημα να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο απορρίφθηκε επειδή είναι ήδη κατηγορούμενος για την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν κατονόμασε τον «καθοδηγητή».

Νέα δημοσκόπηση: Ποια πρόσωπα μπαίνουν στην ευρωβουλή – Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ

Νέα δημοσκόπηση: Ποια πρόσωπα μπαίνουν στην ευρωβουλή – Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη δημοσκοπική κατρακύλα του, όντας μόλις 4 μονάδες μπροστά από την Ελληνική…

(Αυτο)κριτική Μπακογιάννη για Πρέσπες: «Μπορούσαμε να είχαμε υπογράψει τα μνημόνια νωρίτερα» (video)

(Αυτο)κριτική Μπακογιάννη για Πρέσπες: «Μπορούσαμε να είχαμε υπογράψει τα μνημόνια νωρίτερα» (video)

"Αν σήμερα το κάνουμε, δείχνουμε ένα μήνυμα ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε", υποστηρίζει η βουλευτής της ΝΔ