Επεισόδια μετά την πορεία για τον Φύσσα: Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ (Video)

Eπεισόδια με μολότοφ και χημικά μετά το τέλος της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας - Πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών, έξω από το μετρό της Νίκαιας. Οι δυνάμεις ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

NewsRoom 18/09/2021 | 21:29

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και ολοκληρώθηκε στη Νίκαια. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη των δολοφονημένων από τους ναζί στο Μπλόκο της Κοκκινιάς το 1944, όπου Έλληνες αγωνιστές εκτελέστηκαν από ταγματασφαλίτες και ναζί. 

Με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» και «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι,στον φόβο σου ποντάρουν» αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία, και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Νίκαια.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν πανό, στο οποίο είχαν ζωγραφιστεί τα ματωμένα πρόσωπα θυμάτων ρατσιστικής, φασιστικής, αστυνομικής και έμφυλης βίας. Το πανό κρατούσαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. Όταν η πορεία έφτασε στο μνημείο Μάντρας Μπλόκου της Κοκκινιάς η Μάγδα Φύσσα καθώς και άλλοι διαδηλωτές, άφησαν λουλούδια έξω από το μνημείο, φωνάζοντας «αθάνατοι», τιμώντας με αυτό τον τρόπο όσους θυσιάστηκαν στη μάχη ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό. 

Μετά τη λήξη της πορείας μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθησαν με χημικά. Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

Μικρής έκτασης επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της μεγάλης αντιφασιστικής πορείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το sputnicnews.gr ομάδα νεαρών, και ενώ είχε λήξει η πορεία για τον Παύλο Φύσσα, επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες κατά αστυνομικών, έξω από το μετρό της Νίκαιας. Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μία ομάδα ατόμων αποκόπηκε από τους συγκεντρωμένους, και εκτόξευσε πέτρες, φωτοβολίδες και μπουκάλια, έξω από το μετρό της Νίκαιας, σε στενό όπου υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Δείτε βίντεο: