Newsroom

Newsroom

Επεισόδια από ακροδεξιούς στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ταλάτ

Μέλη του ακροδεξιού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος ΕΛΑΜ επιχείρησαν την Τετάρτη το βράδυ να ματαιώσουν συγκέντρωση στη Λεμεσό με ομιλητή τον Τουρκοκύπριο…

elam

Μέλη του ακροδεξιού εξωκοινοβουλευτικού κόμματος ΕΛΑΜ επιχείρησαν την Τετάρτη το βράδυ να ματαιώσουν συγκέντρωση στη Λεμεσό με ομιλητή τον Τουρκοκύπριο πολιτικό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Φορώντας κράνη, εισέβαλαν στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολωμονίδης», σπάζοντας τις γυάλινες εισόδους, φωνάζοντας συνθήματα και ύβρεις, ενώ έριξαν κροτίδες και αναμμένο πυρσό. Αρχικά απώθησαν τους αστυνομικούς και μπήκαν στην αίθουσα, τραυματίζοντας έναn Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απομακρύνουν και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Η αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ υπογράμμισε την ανάγκη να παταχθεί κάθε μορφή φανατισμού. Πρέπει, είπε, να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο στόχος της λύσης θα καταστεί ανέφικτος. Ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να γίνει η αρχή για οικοδόμηση συναντίληψης και πολιτισμού ειρήνης, και η επίθεση που σημειώθηκε ήταν εναντίον αυτού του στόχου.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…