Επείγουσα έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα στο "Plan B" Βαρουφάκη

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο «

varoyfakis 4

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο «Plan B» που σχεδίαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της εισαγγέλιας – που γίνεται με αφορμή τις μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν για την υπόθεση σχεδιασμού εναλλακτικού σχεδίου για το νόμισμα από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή -, στρέφεται αποκλειστικά στην ποινική αξιολόγηση ενεργειών μη πολιτικών προσώπων τα οποία πιθανώς ενεπλάκησαν στο «Plan B» Βαρουφάκη.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάστηκαν, από χθες, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τόσο οι μηνυτήριες αναφορές δικηγόρων που ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων για όσα μη πολιτικά πρόσωπα μετείχαν στον σχεδιασμό περί εναλλακτικού νομίσματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, όσο και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» .

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες δικηγόρους, τα πρόσωπα που μετείχαν στην ομάδα που σχεδίαζε την εναλλακτική λύση πρέπει να ελεγχθούν αν έχουν παραβιάσει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αν έχουν -εφόσον είναι υπάλληλοι του Δημοσίου- διαπράξει παράβαση καθήκοντος , παράβαση κρατικών μυστικών, ενέργειες για παραχάραξη νομίσματος κλπ.

 Οι μηνυτές ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί αν οι εμπλεκόμενοι συνιστούν «εγκληματική ομάδα».

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Ντζούρας.

 

Διαβάστε σχετικά: 

Ο Βαρουφάκης με πέντε κεφάλια

Στη Βουλή οι μηνύσεις κατά Βαρουφάκη

Επικοινωνιακές μεθοδεύσεις με μηνύσεις σε Βαρουφάκη και εισαγγελικές έρευνες

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…