Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Πρόεδρος της Βουλής της μιας ημέρας ψηφίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος εξελέγη με 270 ψήφους σε σύνολο 296. 26 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

tasoulas

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής της… μίας ημέρας έπειτα από σχετική ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια το πρωί της Δευτέρας.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ έλαβε 270 ψήφους σε σύνολο 296, ενώ 26 βουλευτές, άπαντες προερχόμενοι από το ΚΚΕ, ψήφισαν «παρών».

Θα ακολουθήσει η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων. Η ΝΔ προτείνει για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα, που ήταν Αντιπρόεδροι και στην προηγούμενη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πάλι τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όπως και το ΚΚΕ τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση θα προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου που δικαιούται τον Κωνσταντίνο Χήτα.

Η λήξη της συνεδρίασης, ταυτόχρονα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της πρώτης και μόνης Συνόδου της ΙΘ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Θα ακολουθήσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.