Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα

Ο Κασιδιάρης παίζει «καθυστερήσεις» και υπενθυμίζει τη σχέση Σαμαρά – Χρυσής Αυγής

Επαναλαμβάνοντας σχεδόν μονότονα ότι θα κάνει μια συγκλονιστική αποκάλυψη άρχισε την παρέμβασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο καταδικασθείς Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι θα προσκομίσει στοιχεία που «διέλαθαν της προσοχής του δικαστηρίου».

kasidiaris 0

Η Μαρία Λεπενιώτη, αμέσως μετά την ένταση που προκλήθηκε νωρίτερα για το ζήτημα της αναστολής του Γιάννη Λαγού, επέτρεψε στον Ηλία Κασιδιάρη να απευθυνθεί στο δικαστήριο, ενώ παρά το γεγονός ότι έχει τελειώσει η αποδεικτική διαδικασία, το δικαστήριο παρέλαβε τα «συγκλονιστικά» έγγραφα που κατέθεσε ο Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου μετά το βράδυ της δολοφονίας εμφανίζεται τηλεφωνικός αριθμός που ανήκει σε ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκεκριμένα στη ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Όπως ανέφερε, ο τηλεφωνικός αυτός αριθμός ανήκει στο νομικό πρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στο φυσικό πρόσωπο «Βαρτζόπουλος Δημήτριος», που όπως υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο «εξ’ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά». Συγκεκριμένα, ο Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο «Δημήτρης Βαρτζόπουλος» είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με άλλο πρόσωπο που επικοινωνούσε απευθείας με τον Γιώργο Ρουπακιά, δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, αλλά και αρκετές φορές μετά από αυτήν.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρά το γεγονός ότι η αποδεικτική διαδικασία έχει τελειώσει προ πολλού, ζήτησε να προσέλθει στο δικαστήριο ο «Βαρτζόπουλος» ώστε να καταθέσει τι συζητούσε με τον Δήμου πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Πάντως, η Πολιτική Αγωγή φαίνεται να μη δίνει μεγάλη βάση στο νέο σόου του Ηλία Κασιδιάρη, στις «καθυστερήσεις» της διαδικασίας.

«Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης. Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”», σχολίασε άμεσα μέσω ανάρτησης στο facebook ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. «Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος», καταλήγει.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή είναι εδώ και χρόνια γνώστες. Οι σημερινοί όψιμοι αντιφασίστες της Νέας Δημοκρατίας έθρεψαν το ναζιστικό μόρφωμα και μέσω των συνεχών επικοινωνιών που είχαν, έβαλαν τους ναζί για τα καλά «μέσα στα πράγματα». 

Όσο και αν ο Η. Κασιδιάρης προσπαθεί για ακόμα μία φορά να επικαλεστεί «πολιτική δίωξη και σκευωρία» εις βάρος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μέσω του Τάκη Μπαλτάκου, κατά κύριο λόγο, είχε συνεχή και άμεση επαφή μαζί τους, δεν πείθει.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Screenshot 2024 04 20 213831

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Σοκάρουν τα ηχητικά ντοκουμέντα – Αποκαρδιωτική ολιγωρία από τις Αρχές

Ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος, ο πρώτος που ενημερώθηκε από την 28χρονη ότι ήθελε να…

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

VOULI 5 5

Νέος δικαστικός χάρτης: Την Τρίτη εισάγεται κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

kakokairia amf 1 1

Πλημμυρισμένο και πάλι το Πήλιο: Απεγκλωβισμός οικογένειας Ισραηλινών που έμενε δίπλα σε χείμαρρο

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

temph 1

Νίκος Πλακιάς για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: «Επιβεβαιώνεται ο χειρότερος φόβος μας»

Τον εντοπισμό δείγματος ανθρώπινου γενετικού υλικού στο οικόπεδο που γίνονται οι δειγματοληψίες του χώματος από…