Newsroom

Newsroom

Επαναφορά του «Point System» στον ΚΟΚ – «Συλλογή» πόντων για τους παραβάτες

Επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού συστήματος «Point System», το οποίο θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ

οδήγηση Ευρώπη

Στην επαναφορά του συστήματος point system προσανατολίζονται οι Αρχές, το οποίο, όπως προβλέπεται, θα ενημερώνεται απευθείας από τους τροχονόμους μέσω τάμπλετ. Παράλληλα, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι παραβάτες που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του ΚΟΚ αναμένεται να βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και ποινές (π.χ. αφαίρεση διπλώματος κ.ά.).

Το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στις εν λόγω αλλαγές κατόπιν σχετικής πρότασης που έγινε για την κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς σημειώνονται περιστατικά σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν οδηγοί που έχουν παραβεί τον ΚΟΚ, αλλά λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, φόρτου εργασίας και διαφόρων άλλων κωλυμάτων οι παραβάσεις τους καταλήγουν να στοιβάζονται στα δημοτικά γραφεία ή αλλού.

Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, το σύστημα θα γεμίζει από «κακούς» πόντους και το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς, που υφίσταται από το 2007, θα αποστέλλει σήματα στους οδηγούς όταν αυτοί συγκεντρώσουν 15. Μάλιστα, εξετάζεται η συγκεκριμένη διαδικασία να διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά ώστε ο παραβάτης να ενημερώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται – η παράβαση θα περνάει στην καρτέλα του εντός δύο μηνών, αλλά θα ο οδηγός θα πληροφορείται άμεσα ότι παρέβη τον νόμο.

Η εν λόγω αλλαγή, λοιπόν, επιδιώκει να υπάρξει άμεση σύνδεση της παράβασης με την τιμωρία προκειμένου ο οδηγός να συνετιστεί και να βελτιωθεί, συνολικά, το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. Με άλλα λόγια, σκοπός της επιχειρούμενης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας είναι ο σωφρονισμός των κατ’ εξακολούθηση παραβατών, αλλά και η ασφάλεια στους δρόμους. Ταυτόχρονα, θα εξαλειφθούν και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του κράτους, που αφορούν τον φόρτο εργασίας των αρμοδίων διοικητικών υπηρεσιών. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται οι τροχονόμοι να έχουν δικά τους τάμπλετ όπου θα περνούν εκεί τα δελτία ατυχήματος και θα ενημερώνεται το σύστημα. 

Όπως λέγεται, η εν λόγω πρόταση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως αναμένεται να τύχει αποδοχής και το σχέδιο για την υλοποίησή της να προχωρήσει. Μάλιστα, το επόμενο έτος θα προσδιοριστούν τα τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να διενεργηθεί και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Σε πρώτη φάση, το πρώτο εξάμηνο του 2020 σχεδιάζεται η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στον Δήμο Αθηναίων, όπου υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός (τάμπλετ) στη Δημοτική Αστυνομία.

* Πηγή: ethnos.gr

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

448893597 772582935034671 615425005062239866 n

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο,…

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Χαλκίδα

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Ο δήμαρχος της περιοχής, ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας δεν σκοτώθηκε στην πυρκαγιά αλλά από…