Newsroom

Newsroom

Επαναφέρουν 152 υπαλλήλους στα ΤΑΣ, λόγω Κεφαλονιάς

Τα παθήματα γίνονται μαθήματα λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση των υπαλλήλων των Τομεών Αποκατάστασης Πυροπλήκτων φαίνεται ότι ισχύει.…

kefalonia seismos 1

Τα παθήματα γίνονται μαθήματα λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση των υπαλλήλων των Τομεών Αποκατάστασης Πυροπλήκτων φαίνεται ότι ισχύει.

 Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέρχονται οι 152 υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ο τελικός  πίνακας διάθεσης των υπαλλήλων απεστάλη ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, και όπως ανακοινώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το υπουργείο ανέκρουσε πρύμναν στην αρχική του απόφαση για διαθεσιμότητα μετά και τα γεγονότα στην Κεφαλονιά. Υπενθυμίζεται ότι οι μηχνικοί που εργάζονται στο δημόσιο τομέα είχαν καταγγείλει την διάλυση της αντισεισμικής προστασίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι μηχανικοί σημείωναν  ότι είχαν προβλέψει έγκαιρα το γεγονός ότι “η τοποθέτηση του συνόλου του δυναμικού των ΤΑΣ της χώρας και μέρους του προσωπικού των ΥΑΣ-ΥΑΣΒΕ σε διαθεσιμότητα, θα αφήσει ανυπεράσπιστη απέναντι στους σεισμούς τη χώρα. Δυστυχώς πολύ σύντομα ο σεισμός στην Κεφαλονιά μας δικαίωσε”.

Οι μηχανικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά  ότι οι συνάδελφοί τους στην Κεφαλονιά δίνουν έναν τιτάνιο αλλά άνισο αγώνα. Την ίδια ώρα που 100 έμπειρα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, κυρίως μηχανικοί, που υπηρετούσαν στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα, στο ΤΑΠ Πύργου αλλά και στα υπόλοιπα περιφερειακά ΤΑΣ έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα  από την 1η Νοεμβρίου 2013 και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ενταχθούν σε υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…