ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ναζιστικοί χαιρετισμοί από μαθητές – Έδειραν ανήλικη μαθήτρια (video)

Ναζιστικοί χαιρετισμοί, κρότου λάμψης και μολότοφ από τους φασίστες μαθητές - Επίθεση και σε συμμαθήτρια τους - Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Κεραμέως 

5386915 0

Νέες απίστευτες εικόνες αποτροπιασμού σημειώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, μια μέρα μετά την φασιστική επίθεση μαθητών σε φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της αριστερής παράταξης των Ε.Α.Α.Κ.

Συγκεκριμένα, για ακόμα μία φορά κουκουλοφόροι φασίστες μαθητές βγήκαν έξω από το σχολείο και πέταξαν πέτρες προς φοιτητές της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, οι νεαροί ήταν δεκάδες, ενώ σύμφωνα και με ασφαλείς πληροφορίες, πέταξαν το πέτρες, μπουκάλια αλλά και βομβίδες κρότου λάμψης στους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάσουν σε φυγή. 

Σύμφωνα με την ertnews, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που προκλήθηκε έπειτα από τους τραμπουκισμούς των φασιστών μαθητών του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι καθηγητές του σχολείου ζήτησαν να υπάρξει εκκένωση του σχολείου και τα μαθήματα να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Ναζιστικοί χαιρετισμοί, κρότου λάμψης και μολότοφ από τους μαθητές

Έχοντας ως ορμητήριο το σχολείο, οι κουκουλοφόροι ακροδεξιοί μαθητές εξαπέλυσαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επίθεση στους αντιφασίστες φοιτητές πετώντας μπουκάλια αλλά και βομβίδες κρότου λάμψης

Με βάση και το παρακάτω βίντεο, είναι σαφές πλέον πως πρόκειται για ακροδεξιούς θύλακες της Χρυσής Αυγής εντός του σχολικού συγκροτήματος. Σε αυτό, διακρίνονται άτομα να χαιρετούν ναζιστικά εντός του σχολείου, ενώ παράλληλα φώναζαν: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει».

Στο ίδιο βίντεο, φαίνεται να εκρήγνυται μια βόμβα μολότοφ στην πλάτη των μελών της ΚΝΕ οι οποίοι λίγο αργότερα αποχώρησαν από το σημείο της συγκέντρωσης

Ξυλοδαρμός ανήλικης μαθήτριας από τους συμμαθητές της

Όμως, οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν εξαντλήθηκαν στους φοιτητές της ΚΝΕ και των ΕΑΑΚ. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ανήλικη μαθήτρια εξήλθε με δάκρυα από το σχολικό συγκρότημα, και σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, η μαθήτρια κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές τους εντός του ΕΠΑΛ.

Μάλιστα, η μια ανήλικη μαθήτρια ανέφερε ότι την απείλησαν επειδή είναι μέλος του 15μελους του σχολείου.

Η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης

Ενώ όλα τα κόμματα ήδη από εχθές εξέδωσαν καταγγελίες για την φασιστική επίθεση των μαθητών στους φοιτητές της αριστερής παράταξης των ΕΑΑΚ, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση καταδίκης αυτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για ποιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο»

«Σήμερα κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ» 

Εισαγγελική παρέμβαση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης 

Τέλος, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο σχολείο,

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

kallianos

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…