Έπαιζε… κιθάρα όσο του αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο

Έπειτα από εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, η «συναυλία» που έδωσε ο τζαζίστας Μούσα Μαντσίνι την ώρα που οι χειρουργοί έκαναν επέμβαση στον εγκέφαλό του είναι σίγουρα η πιο ιδιαίτερη.

surgery

Ο Μαντσίνι, μουσικός από την Νότια Αφρική που παίζει πολλά όργανα και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο, έπαιζε κιθάρα ενώ χειρουργούνταν ώστε να μπορέσουν οι γιατροί να παρατηρήσουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου του χρησιμοποιεί όταν παίζει μουσική και να τις προστατεύσουν, αλλά και για να αποκαταστήσουν μερικώς την κίνηση των δακτύλων του που είχε πληγεί εξαιτίας του όγκου.

«Ένιωσα περίεργα και άβολα», δήλωσε ο μουσικός στο Reuters μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. «Το να βρίσκεσαι μεταξύ γενικής αναισθησίας, αλλά και ξύπνιος, και να ακούς τους ήχους από το φλόγιστρο μέσα στον εγκέφαλό σου… είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς», εξήγησε.

Οι γιατροί επέλεξαν να κρατήσουν ξύπνιο τον Μαντσίνι για να αξιολογήσουν ποια τμήματα του εγκεφάλου του λειτουργούν όσο προχωράει η επέμβαση, πράγμα που συνέβαλε στον περιορισμό του κινδύνου νευρολογικής βλάβης.

«Ήταν επιτυχία, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν η παράλυση. Δεν είμαι παράλυτος και εξακολουθώ να έχω τον έλεγχο των άκρων μου και επομένως η διάθεσή μου είναι καλή και αναρρώνω καλά», τόνισε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε πως αφού αναρρώσει πλήρως θα επιστρέψει στην καλλιτεχνική σκηνή.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…