"Ξεπαγώνει" η δίκη για την αμαρτωλή σύμβαση ΟΤΕ-Siemens – 64 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθούν σήμερα οι κατηγορούμενοι για τη «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με τη Siemens, σκέλος της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα "μαύρα ταμεία" της γερμανικής εταιρίας, που επί δέκα χρόνια παραμένει χωρίς ετυμηγορία.

577b674b1dc524a85f8b4661

Η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς είχε εκφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο η αποχή των δικηγόρων «πάγωσε» την εξέλιξη της. Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η δικογραφία αφορά τη σύμβαση που υπεγράφη, το 1997, ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για τη σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μακρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις μίζες- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. Ωστόσο -και αυτό θα είναι ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει ιδιαίτερα την δίκη – η πλευρά των κατηγορουμένων πρώην στελεχών του Οργανισμού αμφισβητεί τόσο την ύπαρξη ζημιάς όσο και το ύψος ζημίας του ΟΤΕ.

Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο, τα παραπεμπόμενα πρώην στελέχη του ΟΤΕ καλούνται να λογοδοτήσουν καθώς δεν προστάτεψαν τα συμφέροντα του οργανισμού και επιπλέον ότι δεν κινήθηκαν με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κρατικής -τότε- επιχείρησης.

P

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή