Επαγγελματίες χρεοκοπημένοι

Υπάρχει μια μεταφορική έκφραση, που λένε συνήθως οι πολιτικοί, αρχίζοντας κάποια πομπώδη δήλωση ανιδιοτέλειας και προσφοράς. "Είναι χρέος μας...", λένε.

5b9bd2061dc5240d348b45b0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Το ίδιο ακριβώς, αλλά στην κυριολεξία, μπορούμε πλέον να πούμε, συνολικά ως κοινωνία, για τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πλέον κοντεύουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. “Είναι χρέος μας“. 

Είναι όντως χρέος μας

Τα μη εξυπηρετούμενα θαλασσοδάνεια των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι ένα χρέος που μετακυλίεται στον Έλληνα φορολογούμενο και μάλιστα εις το πολλαπλάσιο.

Ο υπερ-δανεισμός τους με μοναδικό εχέγγυο τα μελλοντικά εκλογικά ποσοστά, όχι μόνο χρεοκόπησε τα δύο διεφθαρμένα κόμματα, αλλά έριξε όλο το βάρος της αποπληρωμής τους πάνω στην ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία.

Τα σκάνδαλα οικονομικής εξαπάτησης στα οποία εμπλέκονται τα δύο -πρώην- μεγάλα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα με συνέπεια στα βράχια της χρεοκοπίας και τώρα θέλουν να κυβερνήσουν ξανά, είναι αναρίθμητα.   

Είναι, δε, τόσο εθισμένοι στο να ρίχνουν το βάρος πάνω στους πολίτες, που για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλέχθηκε πρόεδρος της ΝΔ με τη δέσμευση πως θα μειώσει το δυσθεώρητο χρέος του κόμματος και δυόμιση χρόνια μετά, το χρέος έχει αυξηθεί πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο η ΝΔ δεν έχει προχωρήσει σε καμία πληρωμή ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Βλέπετε, οι χορηγούμενες διαφημίσεις στα social media, οι περιοδείες του προέδρου και οι αμφιλεγόμενες «ομάδες» και ιστοσελίδες που «στήνουν» στην Πειραιώς, έχουν ένα κόστος παραπάνω. 

Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο προσωπικά και οικογενειακά “μέτοχος” σε ένα χρεοκοπημένο, ηθικά και οικονομικά, κόμμα. Είναι (προσωπικά και οικογενειακά) μέτοχος και σε μια χρεοκοπημένη εταιρεία.

Με τη ΝΔ και τον Κήρυκα Χανίων να χρωστάνε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, στον φορολογούμενο, έχουν καταντήσει την άλλοτε κραταιά συντηρητική παράταξη, ένα κόμμα που ανοιχτά και απροκάλυπτα εξυπηρετεί ως υπεργολαβία, τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών, πολλές φορές και επιχειρηματιών που έχουν “μπλεξίματα” με τη δικαιοσύνη. 

Το είδαμε άλλωστε πρόσφατα και με το ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ που προωθεί η ΝΔ.

Τα ίδια και στη ναυαρχίδα της χρεοκοπίας της χώρας, το ΠΑΣΟΚ, που όσα ονόματα και αν αλλάξει, θα παραμένει η παράταξη των “μαύρων ταμείων”, της σκανδαλώδους διακυβέρνησης Σημίτη και της κάθε πιθανής και απίθανης ρεμούλας. Δάνεια, μίζες, δωροδοκίες, υπέρογκες κρατικές επιχορήγησεις και πάει λέγοντας.

Απ’ όπου και να το πιάσετε βρωμάει χρεοκοπία… υλική και ηθική!

Μιλάμε για τους ίδιους που επινόησαν το “Μαζί τα φάγαμε” ώστε από την αρχή της κρίσης να μοιραστούν οι ευθύνες της χρεοκοπίας στους “πληβείους”.

Αυτούς που όχι μόνο επινόησαν τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και που νουθετούσαν τους πολίτες να πουλήσουν τα σπίτια τους αν δεν έχουν να πληρώσουν.

Αυτούς που ζούσαν με την “κουτάλα” του δημοσίου χρήματος, που τάιζε με υπερτιμολογήσεις, ΕΣΠΑ, θαλασσοδάνεια, προσλήψεις από την πίσω πόρτα, δουλειές για κολλητούς και κουμπάρους.

Αυτούς που, αν τους επιτραπεί να ξαναγυρίσουν στην εξουσία, θέλουν να επιβάλλουν το ταξικό ασφαλιστικό του δικτάτορα Πινοσέτ 

Είναι οι “επαγγελματίες χρεοκοπημένοι”, αυτοί που δεν μπορούν να κουμαντάρουν ούτε το περίπτερο της γειτονιάς τους χωρίς να το φαληρίσουν.

Συνολάκης… κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους

Ψάχνεις λοιπόν να βρεις λεπτομέρειες για τον, αξιόλογο, καθηγητή Κώστα Συνολάκη, που έγραψε το πόρισμα -“κόλαφο για την κυβέρνηση”- σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και πέφτεις πάνω στο παρακάτω ρεπορτάζ και μάλιστα από Μέσο που στηρίζει απροκάλυπτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Μιλάμε για αριστούργημα. 

Ο αδέκαστος καθηγητής Συνολάκης, όχι μόνο είναι κουμπάρος της οικογένειας Μητσοτάκη και μέλος του “Ιδρύματος Μητσοτάκη”, αλλά συν-έτρωγε μαζί με εκλεκτή παρέα, στο ανακαινισμένο σπίτι του Κυριάκου στα Χανιά, λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία, τα ντολμαδάκια της Μαρίκας. Τα οποία ντολμαδάκια της Μαρίκας, τα σέρβιρε η Μαρέβα, αλλά -κρατηθείτε- καμία από τις δυο δεν είχε φτιάξει ποτέ, γιατί πάντα τα μαγείρευε η… Φιλιπινέζα του σπιτιού, η Έμμα

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…