Newsroom

Newsroom

Έως 23% οι κρυφές αυξήσεις της ΔΕΗ

Χωρίς “ψιλά γράμματα” υπόσχεται η ΔΕΗ πως θα είναι τα νέα της τιμολόγια. Με μία πιο προσεκτική ματιά όμως, μπορεί…

dei

Χωρίς “ψιλά γράμματα” υπόσχεται η ΔΕΗ πως θα είναι τα νέα της τιμολόγια. Με μία πιο προσεκτική ματιά όμως, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως οι κρυφές αυξήσεις στους λογαριασμούς, οι οποίες κρύβονται στα “ψιλά γράμματα”, φτάνουν στο 23%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μεγάλοι χαμένοι είναι οι καταναλωτές με εξοχικά και δεύτερες κατοικίες και κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες, που θα υποστούν τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες ανατιμήσεις (έως 23%), ενώ διψήφιες επιβαρύνσεις επιφυλάσσονται και για χιλιάδες νοικοκυριά που βρίσκονται κοντά στον μέσο όρο κατανάλωσης.

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ καθιερώνουν τρεις, αντί για τις τέσσερις που υπήρχαν μέχρι σήμερα, κατηγορίες κατανάλωσης και οι οποίες είναι οι εξής: 0-800 KWh, 801-2.000 KWh και 2.000 KWh και πάνω. Ουσιαστικά, πρόκειται για μερικά από τα «ψιλά γράμματα» των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ. Κυρίως πλήττονται εξοχικά και β’ κατοικίες, αφού με τη διεύρυνση του Κοινωνικού κριτήριο), τα περισσότερα νοικοκυριά με καταναλώσεις ως 800 KWh θα υπαχθούν σε αυτό.

Αυτές οι αλλαγές όμως έχουν δημιουργήσει αντιδράσεις και για τις επιπτώσεις που θα φέρουν στις τιμές των προϊόντων κάνοντάς τα παράλληλα λιγότερο ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού, μιλούν βιομήχανοι και βιοτέχνες.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…