Εξοργίστηκε με τον Καραγκούνη ο Κοντονής: "Δεν σέβεστε ούτε τα στοιχειώδη"

Εξανέστη ο Σταύρος Κοντονής μετά τις αιχμές του εισηγητή της ΝΔ, Γιώργου Καραγκούνη, περί κωλυσιεργίας της κυβέρνησης και του υπουργείου Δικαιοσύνης στη νομοθέτηση νομοσχεδίων, όπως αυτό της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης καταφέρθηκε και κατά του ΚΚΕ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αποκαλύψατε, αποκαλυφτήκατε δυστυχώς...».

581b2bb21dc52488268b47da

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης και κοινής λογικής» είπε οργίλως ο κ. Κοντονής, με αφορμή την κριτική του Γιώργου Καραγκούνη περί αργοπορίας της κυβέρνησης που «κυβερνά τρία χρόνια». «Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική στάση» φώναξε και πρόσθεσε: «Δεν σέβεστε ούτε τα στοιχειώδη». Χαρακτήρισε δε τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ «αγένειες», προειδοποιώντας πως θα αποχωρήσει αν συνεχίσει ο κ Καραγκούνης σε ανάλογο ύφος.

«Δεν αποκαλύψατε, αποκαλυφτήκατε δυστυχώς…»

Εν συνεχεία, ο Σταύρος Κοντονής έστρεψε τα πυρά του προς το ΚΚΕ, το οποίο θα καταψηφίσει το ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας επειδή «υιοθετεί τον ανορθολογικό και αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των χαρακτηριστικών του φύλου με την ταυτότητα φύλου». Αρχικά, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν αποκαλύψατε, αποκαλυφτήκατε δυστυχώς…». Στηλίτευσε, επίσης, πως όταν γίνεται αντιπαράθεση επί πολιτικών ζητημάτων δεν νοείται από το ΚΚΕ να γίνεται λόγος για αντικομμουνισμό. Μάλιστα, συνέστησε προς το ΚΚΕ να προσέξει σε ποιον ασκεί κριτική περί αντικομμουνισμού, ειδικά μετά το «Εσθονικό».

«Λαθροχειρίες του τύπου όποιος σας κάνει κριτική επί πολιτικών θεμάτων, να απαντάτε με αντικομμουνισμό, μην την χρησιμοποιήσετε άλλη φορά», ήταν η παρότρυνση προς το ΚΚΕ. Περνώντας στην ουσία του αντεπιχειρήματος του ΚΚΕ, ο υπουργός έκανε λόγο για οπισθοδρομικές και αντιεπιστημονικές απόψεις και διερωτήθηκε: «Τι σημαίνει προσδιορίζεται αντικειμενικά το φύλο;».

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε το τι συνέβαινε επί σταλινικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ με τους ομοφυλόφιλους και προέτρεψε το κόμμα του Περισσού να διαβάσει τις εσωκομματικές κριτικές που έχουν γίνει επ’ αυτού. «Για να έχουμε ως πλούτο αυτήν την εμπειρία, πρέπει να δούμε που λάθεψε» είπε και συμπλήρωσε τονίζοντας: «Γιατί αλλιώς -και σας το λέω με πόνο ψυχής- δεν θα κατέρρεαν αυτά τα καθεστώτα». Σε εκείνο το σημείο, θύμισε στον εισηγητή του ΚΚΕ ότι στην Ανατολική Γερμανία το ακροδεξιό κόμμα, AFD, συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη δύναμη του.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…