Εθνική Λυρική Σκηνή: Χριστούγεννα με Ζιζέλ!

Ο αδιέξοδος έρωτας της Ζιζέλ για τον κόμη Αλμπρεχτ «ξαναζωντανεύει» στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Θέατρο Ολύμπια, από τις 16 ως τις 31 Δεκεμβρίου.

583707301dc5242d298b4614

Φαινόμενο στην ιστορία του μπαλέτου η Ζιζέλ, με τη γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, αν και στην Ευρώπη είχε ξεχαστεί για πολλά χρόνια, άρχισε να περιλαμβάνεται ξανά στο ρεπερτόριο μεγάλων σχημάτων, στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο ομώνυμος ρόλος, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο Άμλετ του μπαλέτου» αποτελεί έως σήμερα την ύψιστη πρόκληση για την καθιέρωση μιας χορεύτριας κλασικού μπαλέτου. Στην παράσταση της Λυρικής την χορογραφία υπογράφει ο Ιρέκ Μουχαμέντοφ, ενώ τη μουσική διεύθυνση ο Ηλίας Βουδούρης και η Ζωή Ζενιώδη.

Η ιστορία αφορά τον άτυχο έρωτα της χωριατοπούλας Ζιζέλ για τον κόμη Άλμπρεχτ, που της παρουσιάζεται ως απλός χωρικός. Όταν η Ζιζέλ ανακαλύπτει την πραγματική του ταυτότητα και μαθαίνει ότι είναι μνηστευμένος με άλλη, χάνει τα λογικά της και αυτοκτονεί. Mια νύχτα με πανσέληνο στο δάσος, oι ψυχές των κοριτσιών που προδόθηκαν από τους εραστές τους την παραμονή του γάμου τους, έρχονται να πάρουν εκδίκηση μεταμορφωμένες σε ξωτικά. 

Παρασύρουν κάθε περαστικό άντρα, υποχρεώνοντάς τον να χορέψει μαζί τους ασταμάτητα, ώσπου να πέσει νεκρός. Παρασύρουν και τον μετανοημένο Άλμπρεχτ, όμως παρεμβαίνει η Ζιζέλ στηρίζοντάς τον έως την αυγή, οπότε παύει η εξουσία των ξωτικών. Τότε, αφού τον συγχωρήσει, επιστρέφει στον τάφο της, αφήνοντάς τον απαρηγόρητο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…