Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ο Ανδρέας Μαρτίνης

Στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη οδηγήθηκαν ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, και η σύζυγός του Γεωργία, προκειμένου να απολογηθούν για κατηγορίες περί ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

573b38081dc5249c5c8b48c6 1

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η σύζυγός του, που συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Νίκου Τσιρώνη, καλούνται σήμερα να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση, αντικρούοντας το ένταλμα του κ. Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» κατηγορείται ότι έλαβε μίζα άνω των τριών εκατομμυρίων μάρκων το 1998, προκείμενου να προωθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα νοσοκομειακού εξοπλισμού από γερμανική εταιρεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γεωργία Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».

«Αυτό το κατηγορητήριο το ακούω για πρώτη φορά», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Μαρτίνη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κατηγορητήριο τόσο εναντίον του ίδιου όσο και της γυναίκας του. «Τα χρήματα είναι από περιουσία για γυναίκας μου που η οικογένεια της είναι γνωστό ότι είχε δραστηριότητα στο εξωτερικό. Είναι φορολογημένα και πρώτα ο θεός όταν βγει η απόφαση του εφετείου θα δείτε πως δικαιολογούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την έξοδο του από τον ανακριτή την περασμένη Τετάρτη.

«Τα χρήματα μπήκαν σε λογαριασμό δικηγόρου, ο οποίος έκανε τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ήταν η μόνη εταιρεία που έδινε unblock για να την εξοφλήσει το νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για σύμβαση μεταξύ δυο εταιρειών γερμανικών και ο δικηγόρος είναι ξάδερφος της συζύγου μου», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «είναι όλα δηλωμένα».

Η υπόθεση αφορά σε υπόθεση “μίζας” ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο Α. Μαρτίνης από γερμανική εταιρεία για προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού υλικού, ώστε να εξασφαλίσει την προμήθεια αυτή. Μάλιστα, από τη “μίζα” αυτή φέρεται να αποκτήθηκε το κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν που στεγάζει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την έρευνα σε βάρος του ζεύγους είχε ξεκινήσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου πριν από ενάμιση χρόνο, ενώ σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνών που διεξήγαγαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, ο κ. Μαρτίνης φέρεται να εξαπάτησε το 1998 τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου προκειμένου να προτιμηθεί η εταιρεία Hospitalia International με υπερκοστολογημένη σύμβαση (ύψους 12 δισεκατομμυρίων δραχμών, ή 36 εκατ. ευρώ περίπου σήμερα), το πλεονάζον ποσό της οποίας ήταν η «μίζα» προς τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…