"Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας" λέει ο Ντάισελμπλουμ

Δίνοντας το «παρών» στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα πως στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου θα προκύψει συνολική συμφωνία με την Ελλάδα για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης.

583d5bb01dc524a8348b45ac

Χαρακτήρισε δε εντυπωσιακή την πρόοδο της Ελλάδα, ενώ επαναδιατύπωσε πως προσδοκά στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων -βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων- για την εδραίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως η Ελλάδα οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαίες, αλλά και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στόχος είναι η συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κατέληξε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές, θα πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που καθορίζονται για την Ελλάδα μετά το 2018, όταν και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…