Newsroom

Newsroom

Εντυπωσιακό βίντεο από εντοπισμό κοκαϊνης σε μεταξόνιο τζιπ

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ κατάφερε να εντοπίσει ενάμιση κιλό κοκαΐνη, το οποίο ήταν προσεκτικά τοποθετημένο σε κρύπτη στο…

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ κατάφερε να εντοπίσει ενάμιση κιλό κοκαΐνη, το οποίο ήταν προσεκτικά τοποθετημένο σε κρύπτη στο μεταξόνιο τζιπ. Το αυτοκίνητο όπου ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά εντοπίστηκε την ώρα που αποβιβαζόταν στο λιμάνι της Πάτρας από πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ανκόνα-Πάτρα.
Το βίντεο και οι φωτογραφίες από την κρύπτη του αυτοκινήτου είναι εντυπωσιακά.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση
Δύο μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την ΑΛΒΑΝΙΑ προς χώρες της Ε.Ε. συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ με την συνδρομή του αντίστοιχου τμήματος του ΣΔΟΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .

Συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες της 10.8.2011 μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών εντοπίστηκαν κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι των ΠΑΤΡΩΝ από πλοίο που εκτελούσε τη γραμμή ΑΝΚΟΝΑ – ΠΑΤΡΑ, δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 24 ετών αντίστοιχα, ο ένας Αλβανικής καταγωγής ΚΟΣΣΟΒΟΥ κάτοχος Βρετανικού Διαβατηρίου και ο δεύτερος Αλβανός υπήκοος κάτοικος ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ Αλβανίας οι οποίοι προσπάθησαν να εισάγουν στην χώρα μας ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.530 gr.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε όχημα 4χ4 ανοικτού τύπου μεγάλου κυβισμού με Βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας και η κοκαΐνη βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε πρόσθετη σωλήνωση στο κάτω μέρος (σασί) του οχήματος.

Επίσης βρέθηκαν άλλες δύο όμοιες κρύπτες οι οποίες ήταν κενές και προφανώς περιείχαν κοκαΐνη την οποία οι δράστες εξήγαγαν στην ΙΤΑΛΙΑ πριν έρθουν στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.