Newsroom

Newsroom

Εντός Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τος άνω των 18 ετών

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών – Πότε θα μπορούν να διαλέξουν εμβόλια οι 30-44

5292389 1

Εντός Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και πάνω, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών, με το όνομα «Ελευθερία»

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στο Mega, όλοι όσοι συμμετέχουν, ο καθένας από την πλευρά του, για να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος εμβολιασμού, αξίζουν συγχαρητήρια και το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς αυτούς.

«Είναι το μοναδικό μας όπλο να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τα εμβόλια είναι ασφαλή και σώζουν ζωές» σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσθέτοντας ότι «βλέπουμε ένα μεγάλο κύμα να εμβολιάζεται παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν».

Για το θέμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30 – 44 ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό εξαρτάται από δύο παραμέτρους. «Μια είναι οι παραδόσεις των νέων εμβολίων και η άλλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στο πρόγραμμα εμβολιασμού».

 

«Πλήρη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, όμως σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο τέλος Μαΐου θα ανοίξει η κατηγορία 40 – 44 ετών» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για τον Ιούνιο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ραντεβού που κάποιοι πολίτες δεν έβρισκαν διαθέσιμο άμεσα, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμα, αν κάποιος άλλαζε ταχυδρομικό κώδικα και εμβολιαστικό κέντρο. «Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και για τα τέσσερα εμβόλια μέσα στο μήνα Μάιο» συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για τον εμβολιασμό των πολιτών από 18 ετών και πάνω υποστήριξε ότι αναμένεται να ανοίξει η σχετική ηλικιακή πλατφόρμα εντός Ιουνίου, για να εμβολιαστούν μέσα στους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο, ενώ για το ενδεχόμενο νέας δόσης, τρίτης, για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν στην αρχή του προγράμματος ανέφερε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…