Newsroom

Newsroom

Εντοπίστηκε το ζευγάρι που εγκλωβίστηκε στον Γοργοπόταμο – Δύσκολη η προσέγγισή τους από την ΕΜΑΚ

Η πυκνή βλάστηση, το κακοτράχαλο του εδάφους και οι απότομοι γκρεμοί σε συνδυασμό με το σκοτάδι, κάνουν την επιχείρηση ιδιαίτερα δυσχερή.

394748013 729129619249085 7711710229773462013 n

Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελβετών που εγκλωβίστηκε στο φαράγγι του Γοργοποτάμου. Σύμφωνα με την ΕΜΑΚ θα χρειαστούν αρκετές ώρες προκειμένου να καταφέρουν να ανασύρουν τους τουρίστες από το σημείο που βρίσκονται, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολη η καταρρίχηση ακόμα και για τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες διασώστες.

Το ζευγάρι επιχείρησε να κάνει κατάβαση του φαραγγιού όμως η κοπέλα τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί ούτε με βοήθεια και κάνοντας χρήση του 112 ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το στίγμα τους με την κινητοποίηση των δυνάμεων διάσωσης να είναι άμεση.

Άνδρες της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξε το ζευγάρι, όπου εντόπισαν και το αυτοκίνητό τους, ωστόσο λόγω της γεωμορφίας της περιοχής ο εντοπισμός κατέστη αδύνατος για αρκετό διάστημα.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα το ελικόπτερο που συνέδραμε στην επιχείρηση διάσωσης τους εντόπισε και έδωσε τις συντεταγμένες του σημείου στους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν το δύσκολο έργο της προσέγγισης και ανάσυρσης των τουριστών από το φαράγγι. Η επιχείρηση αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα φαράγγια της Ευρώπης με ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr είναι δύσκολο να βρεθεί το σημείο από όπου οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα μπορούσαν να καταρριχηθούν προς το σημείο όπου βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι τουρίστες.

Η πυκνή βλάστηση, το κακοτράχαλο του εδάφους και οι απότομοι γκρεμοί σε συνδυασμό με το σκοτάδι, κάνουν την επιχείρηση ιδιαίτερα δυσχερή. Για αυτό όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, σίγουρο είναι ότι θα απαιτηθούν πολλές ώρες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τετάρτης (1/11).

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…