Εντοπίστηκε στην Θεσπρωτία και ο δεύτερος από τους ληστές των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Εντοπίστηκε στα όρια Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή Πετούσι και ο δεύτερος από τους Αλβανούς ληστές των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι…

antitromokratiki ekam

Εντοπίστηκε στα όρια Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή Πετούσι και ο δεύτερος από τους Αλβανούς ληστές των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας, αρκετά μακριά σε σχέση με την Κληματιά Ιωαννίνων που εντοπίστηκε πριν 6 ημέρες ο 28χρονος ομοεθνής του.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη λοιπόν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα μέσα στην κοινότητα, σύμφωνα με πληροφορίες και ο δεύτερος κακοποιός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της ληστείας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η σύλληψή του έγινε χωρίς να σημειωθεί συμπλοκή με τους αστυνομικούς, ενώ εικάζεται πως κατέβηκε στο χωριό προς αναζήτηση τροφής και νερού. Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς, ήταν δραπέτης των φυλακών Γρεβενών, παραβιάζοντας την άδεια που του δόθηκε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ ήταν έγκλειστος για ληστείες.

Στη διακλαδική επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Συνόρων, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένοι αστυνομικοί σε εντοπισμό ιχνών.

Αναλυτικότερα, πριν 10 ημέρες, δύο δράστες εισήλθαν σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έχοντας στην κατοχή τους πιστόλια και δύο χειροβομβίδες και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο των ερευνών και αναζητήσεων, που ακολούθησαν, εντοπίστηκε από το μεσημέρι στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Μετά από αστυνομική καταδίωξη, το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους συλληφθέντες πλέον δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή του χωριού Κληματιάς, ο πρώτος εκ των δύο δραστών, ένας 28χρονος Αλβανός, ο οποίος μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία που έγινε το 2009 στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την εξερεύνηση του οχήματος των δραστών από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, με τρεις γεμιστήρες ένα πιστόλι, διαμετρήματος 0.22 mm με γεμιστήρα, δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων (πυροκροτητές).

Το αυτοκίνητο των δραστών, που ανήκει σε 38χρονο Έλληνα που αναζητείται, κατασχέθηκε. Ο δεύτερος συλληφθείς οδηγείται αυτή την ώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του και την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.

 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…