Εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας από τους ληστές των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Εξιχνιάστηκε, η ένοπλη ληστεία που έγινε πριν μία εβδομάδα σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας. Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας…

12062014hpeiros2

Εξιχνιάστηκε, η ένοπλη ληστεία που έγινε πριν μία εβδομάδα σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας. Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη προχθές το βράδυ σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων, ένας 28χρονος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Σ τη διακλαδική επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Συνόρων, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένοι αστυνομικοί σε εντοπισμό ιχνών.

Αναλυτικότερα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, δύο δράστες εισήλθαν σε κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έχοντας στην κατοχή τους πιστόλια και δύο χειροβομβίδες και αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμεναν οι δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς το μεσημέρι στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Μετά από αστυνομική καταδίωξη, το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

‘Υστερα από εκτεταμένες έρευνες, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή του χωριού Κληματιάς, ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό, για τον οποίο εξακριβώθηκε η συμμετοχή του στη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. στο Καναλλάκι Πρέβεζας.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου προέκυψε επίσης ότι, είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία που έγινε το 2009 στην Αθήνα.

Κατά την εξερεύνηση του οχήματος των δραστών από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα, δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov με τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι, διαμετρήματος 0.22 mm με γεμιστήρα, δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων (πυροκροτητές).

Το αυτοκίνητο των δραστών, που ανήκει σε 38χρονο Έλληνα που αναζητείται, κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του και την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων