Newsroom

Newsroom

Εντοπίστηκε η πορεία του χαμένου αεροσκάφους

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μαλαισίας εντόπισαν την πορεία την οποία ακολούθησε το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με…

aeroplano

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μαλαισίας εντόπισαν την πορεία την οποία ακολούθησε το αγνοούμενο από το πρωί του Σαββάτου αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες προς τα στενά της Μαλακκά, μακριά από το σημείο όπου πραγματοποίησε την τελευταία του επαφή με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.

Την πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της ασιατικής χώρας.

Τα στενά της Μαλακκά, ένας από τα πλέον χρησιμοποιούμενους κόμβους της διεθνούς ναυσιπλοΐας, βρίσκονται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Μαλαισίας.

Η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι η πτήση, στην οποία επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, είχε χάσει επαφή με τις αρχές πολιτικής αεροπορίας πάνω από την πόλη Κότα Μπάρου, στις ανατολικές ακτές της ασιατικής χώρας.

«Άλλαξε πορεία μετά το Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος.  Μπήκε στα στενά της Μαλακκά», ανέφερε ο στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών.

Απομακρύνεται το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Ίντερπολ δήλωσε σήμερα ότι δεν θεωρεί πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το Σάββατο συνδέεται με την τρομοκρατία.

“Όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο τείνουμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για γεγονός που συνδέεται με την τρομοκρατία”, δήλωσε ο Νομπλ.

Ο Νομπλ είπε ότι δύο κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων τα αντάλλαξαν στην Κουάλα Λουμπούρ και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν ένα ιταλικό και ένα αυστριακό διαβατήριο, για να επιβιβαστούν στο αγνοούμενο Μπόινγκ.

Νωρίτερα σήμερα η μαλαισιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τέσσερις πιθανούς λόγους που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων η αεροπειρατεία και η δολιοφθορά.

Ο επικεφαλής του Σώματος, Χάλιντ Αμπού Μπακάρ, δήλωσε ότι οι άλλοι δύο πιθανοί λόγοι είναι ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος ή προσωπικά προβλήματα των επιβαινόντων.

Λειτουργούν τα κινητά των επιβατών; 

Στο μεταξύ, σύγχυση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ορισμένα από τα τηλέφωνα των επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines χτυπούν ακόμη, Την είδηση δημοσίευσε ο Nouvel Observateur, δεν την επιβεβαίωσε όμως η αερπορική εταιρία. 

Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ιστοσελίδα της Malaysia Airlines, οι επιβάτες της πρώτης θέσης έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή του αεροσκάφους προκειμένου να παραμένουν συνδεδεμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Ακόμη όμως και αν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα για τα τηλέφωνα των επιβατών, στην περίπτωση που το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε, τότε ο μόνος τρόπος για να εξακολουθεί να λειτουργεί η σύνδεση είναι να οι τηλεφωνικές συσκευές να μην έχουν καταστραφεί και να είναι ανοικτές. Επομένως να υπάρχουν θύλακες αέρος στο εσωτερικό του αεροπλάνου.

Οι κινεζικές Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιβάτες του αεροσκάφους μέσω των κινητών τηλεφώνων που φέρονται να παραμένουν σε λειτουργία, ενώ 19 οικογένειες, συγγενείς των οποίων ήταν στην πτήση, ισχυρίστηκαν πως παίρνουν τηλέφωνο και τα κινητά καλούν.  

Σύμφωνα μάλιστα με τη Daily Mail κάποιοι από τους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος εμφανίζονται να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ, ενώ όπως αναφέρουν οι Straight Times της Σιγκαπούρης, αξιωματούχος της Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι κι εκείνοι καλούν στα κινητά των μελών του πληρώματος και καλούν κανονικά.

Η Washington Post γράφει πως ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται, φαίνεται να είναι online στο QQ, ωστόσο τα μηνύματα που του έχει στείλει έχουν παραμείνει αναπάντητα, όπως και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν κάνει όλοι συγγενείς προς τους επιβαίνοντες.

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…