Newsroom

Newsroom

Εντοπίστηκαν 5 νεκρά νεογνά σε βομβαρδισμένο νοσοκομείο της Γάζας

Σφοδρές αντιδράσεις από ρεπορτάζ τηλεοπτικού δικτύου μέσα από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο Αλ Νασρ.

hospital

Εικόνες μέσα από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο Αλ Νασρ της Γάζας μετέδωσαν δημοσιογράφοι του δικτύου των ΗΑΕ Al Mashhad, με το βίντεο να προκαλεί κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πέντε πρόωρα γεννημένα παιδιά εντοπίστηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης πάνω στα κρεβάτια τους, τρεις εβδομάδες μετά την εκκένωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου. Το βιντεοληπτικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κανάλι, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, φέρεται να απεικονίζει τα νεκρά βρέφη στα κρεβάτια τους.

 

Οι καταγγελίες στρέφονται κατά του ισραηλινού στρατού, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε παρέχει διαβεβαιώσεις προς τις οικογένειες ότι θα φροντίσει για τη μεταφορά των νεογνών σε ασφαλές σημείο, ενώ εκτοξεύονται πυρά και κατά της Διεθνούς Επιτροπής  του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Ο διευθυντής του νοσοκομείο Μουσταφά Αλ Καλότ σε δήλωσή του προς την οργάνωση  Euro-Med Human Rights Monitor αναφέρει ότι είχε κάνει έκκληση προς την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να μεριμνήσει πριν από τον θάνατο των νεογνών, όμως δεν πήρε απάντηση. Η οργάνωση ζητά να αποδοθούν ευθύνες στον ισραηλινό στρατό για τους θανάτους των παιδιών, ενώ άσκησε κριτική στην ICRC, που βοήθησε στην εκκένωση του νοσοκομείου. Η ιστοσελίδα Middle East Eye επικοινώνησε με την  ICRC, όμως δεν έλαβε απάντηση για το περιστατικό.

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός Άσραφ αλ Κίντρε. «Οι στρατιώτες απαγόρευαν στους γιατρούς και τις οικογένειες να τα προσεγγίσουν και όταν οι γιατροί μπόρεσαν να μπουν στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, βρήκαν τα πτώματά τους σε μερική αποσύνθεση», συμπλήρωσε.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά.

Η τραγωδία των νοσοκομείων

Τουλάχιστον 22 νοσοκομεία στη Γάζα είτε έχουν εκκενωθεί είτε έχουν βομβαρδιστεί από τον ισραηλινό στρατό μετά από την 7η Οκτωβρίου.

Πολλοί γιατροί αρνήθηκαν να πειθαρχήσουν στις διαταγές αυτές εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφάλειας για τους ασθενείς και της έλλειψης εγγυήσεων για την επιστροφή τους.

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις επέκτειναν τις χερσαίες επιθέσεις τους στη Γάζα, τεθωρακισμένα και δυνάμεις πεζικού περικύκλωσαν αρκετά νοσοκομεία στη Γάζα και στη βόρεια Γάζα.

Ασθενείς και χιλιάδες άμαχοι που βρήκαν καταφύγιο σε ιδρύματα όπως τα Αλ Σίφα, Αλ Νασρ και Αλ Ραντίσι, εξαναγκάστηκαν σε εκκένωση προς τα νότια.

Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας των νοσοκομείων, πέρα από τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες, εγκλωβισμένοι άνθρωποι και πολλοί ασθενείς βρέθηκαν χωρίς νερό, ηλεκτρικό και βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…