Newsroom

Newsroom

Έντονη ανησυχία για τη θαλάσσια βλέννα που εμφανίστηκε στη Λήμνο

Άγνωστο μέχρι στιγμής εάν η εμφάνιση αυτή συνδέεται με το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στις ακτές του Μαρμαρά

limnos

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων αλλά και των αλιέων της Λήμνου μετά την εμφάνιση συγκεντρώσεων θαλάσσιας βλέννας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού.

Κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος θα μεταβεί στη Λήμνο, όπου παρατηρείται το φαινόμενο του ευτροφισμού στη θαλάσσια περιοχή του νησιού. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της Λήμνου, υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες στο θαλάσσιο χώρο βόρεια, ανατολικά και δυτικά καθώς και σε ακτές του νησιού.

Οι επιθεωρητές επισκέπτονται αύριο τη Λήμνο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ρύπανση στις ακτές του νησιού και να προχωρήσουν σε δειγματοληψία η οποία θα αποσταλεί στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για να διενεργηθούν οι απαιτούμενες αναλύσεις. Παράλληλα, έχουν ληφθεί ήδη δείγματα που εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήριο στην Αθήνα για να διαπιστωθεί η ασφάλεια των υδάτων κολύμβησης.

Βασικό ερώτημα παραμένει το εάν η εμφάνιση αυτή συνδέεται με το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί στις ακτές του Μαρμαρά και τις τελευταίες μέρες πέρασε στο βόρειο Αιγαίο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην Ίμβρο και στην Τένεδο.

Επιστολή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με κοινή επιστολή τους στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, οι βουλευτές Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζητούν ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της «θαλάσσιας βλέννας» σε ακτές της Λήμνου.

«Ως γνωστόν, σημειώνουν οι βουλευτές, το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες στη Θάλασσα του Μαρμαρά με δυσμενείς συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες όπως η αλιεία και ο τουρισμός». Όπως υποστηρίζουν «η μετακίνηση δια των θαλασσίων ρευμάτων του φαινομένου αυτού σε ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου δημιουργεί σχετικές ανησυχίες, κύρια εκ των οποίων αφορά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις».

Οι δύο βουλευτές ζητούν με την επιστολή τους από τον υπουργό ενημέρωση για το φαινόμενο που εμφανίστηκε στη Λήμνο, για το κατά πόσον το υπουργείο παρακολουθούσε το φαινόμενο που είχε ήδη εμφανιστεί στη γείτονα χώρα και είχε προνοήσει σχετικά, καθώς και για τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει άμεσα προκειμένου αυτό να αντιμετωπιστεί και να μειωθούν οι συνέπειές του για το θαλάσσιο περιβάλλον και τους κατοίκους.

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…