Newsroom

Newsroom

Έντονη μουρμούρα στη ΝΔ παρά τις προσπάθειες και τα μηνύματα Μητσοτάκη

Σε δυσμένεια έχουν πέσει αρκετοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ τα οποία έχουν εκφράσει το τελευταίο διάστημα ανοικτά ή στο στενό περιβάλλον τους, διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ιδίως την τελευταία εβδομάδα, και πολύ περισσότερο μετά το άδειασμα που επεφύλασσε στον κ. Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην Πειραιώς επικρατεί αναμπουμπούλα που δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στις διαγραφές βουλευτών ή σε αλλαγές προσώπων στους τομείς του κόμματος.

581750eb1dc52454678b48e3

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να φανεί ισχυρός στο εσωτερικό του ακροατήριο και προκειμένου να προλάβει νέες διαφοροποιήσεις που πιθανώς θα έφερνε το κλείσιμο της αξιολόγησης, απηύθυνε σήμερα σαφή προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες, τονίζοντας τους στο πλαίσιο της σύσκεψης των τομεαρχών του κόμματος, ότι όποιος δεν συμφωνεί με τη γραμμή της ηγεσίας θα μείνει πίσω. Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

Ωστόσο πολλοί στη ΝΔ, και κυρίως πρόσωπα που πολιτικά βρίσκονται εγγύτερα στον Κώστα Καραμανλή εμφανίζονται δυσαρεστημένα από την επιθετική ρητορική του προέδρου τους και παρότι αναγνωρίζουν την ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει ηγετικά χαρακτηριστικά, ψιθυρίζουν πως η στάση του φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα προκαλώντας διχασμό σε μια κρίσιμη στιγμή για την παράταξη. Πολλώ δε μάλλον όταν πολλοί στο Μοσχάτο εμφανίζονται θετικοί στο ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει ορισμένα από τα λεγόμενα αντίμετρα που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Φαίνεται ταυτόχρονα πως πολλά στελέχη έχουν ενοχληθεί με τη στάση που τήρησε η ηγεσία του κόμματος απέναντι στη βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα. Κι αυτό, γιατί παρότι χαρακτηρίζουν λάθος το τάιμινγκ των δηλώσεων της περί αιτήματος για εκλογές που θα καταστεί γραφικό αν κλείσει η αξιολόγηση, οι οποίες ήρθαν στον απόηχο του θορύβου που προκάλεσε η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θεωρούν πολιτική απρέπεια να της ζητηθεί να ανασκευάσει δηλώνοντας πως ποτέ δεν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις». Οι ίδιοι άλλωστε εμφανίστηκαν σκεπτικοί και με τον τρόπο που η ΝΔ προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα Μεϊμαράκη ισχυριζόμενη ότι τα περί «τζάμπα μαγκιάς» για την οποία μίλησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, αφορούσαν όχι τον κ. Μητσοτάκη αλλά τον Μάκη Βορίδη.

Στον αντίποδα, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν, στρέφοντας για διαφορετικό λόγο τα πυρά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα όφειλε εφ’ όσον θίγεται από τέτοιου είδους τοποθετήσεις, να διαγράψει χωρίς δεύτερη σκέψη τη βουλευτή του και όχι να την υποχρεώσει σε αναδίπλωση η οποία κατά τους ίδιους, μόνο κακό κάνει στο κόμμα ενισχύοντας αφ’ ενός την εικόνα μιας κατακερματισμένης ΝΔ και αφ’ ετέρου δίνοντας λαβή για σχόλια περί αδυναμίας και μικρής επιρροής του αρχηγού στο εσωκομματικό ακροατήριο.

Σε κάθε περίπτωση, στα πηγαδάκια της Πειραιώς εκφράζονται φόβοι ότι πιθανή διαγραφή κάποιου στελέχους ή βουλευτή χαμηλής επιρροής, όπως της κ. Παπακώστα, θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου φέρνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέναντι σε πρόσωπα, ενδεχόμενη σύγκρουση με τα οποία θα είχε ίσως καταστροφικά αποτελέσματα για τον ίδιο και για το κόμμα. Το κλίμα εξάλλου είναι εδώ και καιρό τεταμένο εξαιτίας της πρόσφατης σκληρής διαμάχης που προκάλεσε η κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη να αναδημοσιεύσει άρθρο το οποίο ενέπλεκε τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο σε συνομωσία με τον Τσίπρα για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Στην παρούσα φάση πάντως, στο Μοσχάτο κρατούν χαμηλούς τόνους με σκοπό να «ξεχαστούν» κατά το δυνατόν οι εσωκομματικές παραφωνίες που τις τελευταίες ημέρες έφεραν τη ΝΔ εν τω μέσω πρωτοφανούς πολιτικής δίνης. Το ερώτημα βεβαίως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφέρει και στο άμεσο μέλλον και ιδίως αν η διαπραγμάτευση κυβέρνησης – θεσμών έχει αίσιο τέλος, να αποφύγει τους «οικογενειακούς» κλυδωνισμούς, παραμένει.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…