Newsroom

Newsroom

Έντονες οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στην Κοζάνη για την συνέχιση του Lockdown στο  λιανεμπόριο

 Διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για την συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου

5168012 1

H παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας, τόσο στον εμπορικό κόσμο όσο και στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι, σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης οργανώνουν την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 11:00 π.μ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δημαρχεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Σιάτιστας με ταυτόχρονη κατάθεση ψηφισμάτων στον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές, όπου θα ζητούν από τον πρωθυπουργό το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κοινωνική αντοχή αλλά και συνοχή είναι σε οριακό σημείο», ότι «οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της οικονομικής καταστροφής και κανείς πλέον δεν πείθεται ότι τα επαναλαμβανόμενα lock down γίνονται με υγειονομικούς όρους».Ο κ. Κασαπίδης αναφέρει ότι οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες, ενώ ζητά από τον πρωθυπουργό να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή.

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με ανακοίνωση του σημειώνει ότι «παρ’ ότι σεβόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις σε θεσμικό επίπεδο, με την περιοχή μας να βρίσκεται στη δίνη μιας υγειονομικής κρίσης, για άλλη μία φορά γεννώνται ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται». Ο κ. Μαλούτας αναφέρει ότι η περιοχή της Κοζάνης «πλήττεται όχι μόνο από την απολιγνιτοποίηση αλλά και από ένα παρατεταμένο και σκληρό lockdown» και καταλήγει λέγοντας «χρειαζόμαστε πλέον σαφείς απαντήσεις».

Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι λανθασμένη» και επεσήμανε ότι «η ανακοίνωση των πολλών κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης γίνεται με το λιανεμπόριο να είναι κλειστό εδώ και πολλούς μήνες. Σημείωσε ότι «άλλοι είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην έξαρση των κρουσμάτων» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε κλιμάκιο και ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ να βρίσκονται στην περιοχή» για να δώσουν απαντήσεις για την υψηλή διασπορά των κρουσμάτων.

Πρόεδρος εμπόρων Κοζάνης: «Το 99,9% των καταστημάτων θα ανοίξουν» παρά την απαγόρευση

Να ανοίξουν τα καταστήματά τους από τη Δευτέρα 12 Απριλίου είναι αποφασισμένοι οι έμποροι της Κοζάνης παρά το γεγονός ότι το lockdown συνεχίζει να ισχύει στην πόλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή, στις 9 το πρωί της Δευτέρας προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της πόλης και στις 10 να σηκώσουν ρολά περιμένοντας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Θανάση Δραγατσίκα, τους εμπόρους της πόλης δεν πρόκειται να πτοήσουν οι αναμενόμενοι αστυνομικοί έλεγχοι και η προβλεπόμενη επιβολή των προστίμων., ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεγάλες εντάσεις στην πόλη, τονίζοντας ότι οι έμποροι έχουν μαζί τους όλους τους κατοίκους της Κοζάνης.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Και την προηγούμενη εβδομάδα με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τους συναδέλφους, για να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους. Είμαι σίγουρος ότι θα ανοίξει το κατάστημά του τουλάχιστον το 99,9% των εμπόρων της πόλης μας», τονίζει ο κ. Δραγατσίκας.

Κατά τον ίδιο, τον περασμένο Οκτώβριο η Κοζάνη ήταν η πρώτη πόλη, στην οποία έκλεισαν τα καταστήματα λόγω του δεύτερου lockdown και από τότε μέχρι σήμερα το λιανεμπόριο στην πόλη δε λειτούργησε περισσότερες από 40 μέρες. Όπως υποστηρίζει, τα καταστήματα παρέμειναν για 88 ημέρες κλειστά, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των γιορτών των Χριστουγέννων, για πέντε ημέρες λειτούργησαν με τη μέθοδο του click away και για 30 ημέρες με click away και click in shop.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…