Newsroom

Newsroom

Έντονες αποδοκιμασίες για τη ρατσιστική αποστροφή του Κατσίκη – Του ζητήθηκε να επανορθώσει γραπτώς

Έντονα αποδοκιμάζουν ακόμη και οι κυβερνητικοί βουλευτές τη ρατσιστική τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου χθες προκάλεσε με μια αποστροφή για το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Σαμσιντίν Ιντρίσου ο οποίος είχε κληθεί για να μιλήσει.

589b412c1dc524c7108b4908 1

Αναλυτικότερα, ο Σαμσιντίν Ιντρίσου, ανέφερε ότι «τα θύματα ρατσιστικής βίας θεωρούν πως θα έχουν περισσότερα προβλήματα αν κάνουν μήνυση ή αν καταγγείλουν κάποιο περιστατικό» και πρόσθεσε ότι «πολλοί μετανάστες πιστεύουν πως θα τους κακομεταχειριστούν στην αστυνομία ειδικά στα τμήματα της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα»..

Τελειώνοντας την ομιλία του κι ενώ το προεδρείο της Επιτροπής τον ευχαρίστησε για την παρέμβασή του ο Κώστας Κατσίκης αντέδρασε λέγοντας: «Θα τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Έλληνες».

«Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη ζητώντας από τον συνάδελφό της γραπτή δήλωση επανόρθωσης. «Οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ανθρώπων οι οποίοι έρχονται εδώ είναι εντελώς απαράδεκτη», τόνισε και ο Γιώργος Ψυχογιός. Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσίκης αποχώρησε λίγο μετά το περιστατικό γνωστοποιώντας ότι είχε άλλη κοινοβουλευτική υποχρέωση.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.