Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο της Βουλής

Ζωή Κωνσταντοπούλου

voyli 20

Με αιχμηρή ανακοίνωση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί για υπονόμευση της Δημοκρατίας και παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συνυπογράφει την απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, και τον Πρωθυπουργό.

“Το διάταγμα συνιστά σύμπραξη των δύο κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων, Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού, στην υπονόμευση της ίδιας της Δημοκρατίας, στην παρεμπόδιση απονομής της Δικαιοσύνης και στην φαλκίδευση της Διαφάνειας στη λειτουργία του Κράτους”.

“Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό ή δημοκρατικό δικαίωμα να ενεργεί νοθεύοντας και υπονομεύοντας για άλλη μια φορά τη δημοκρατική λειτουργία” σημειώνει η κ. Κωνσταντοπούλου και συμπληρώνει: “Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ολοκληρώνει σε λίγο τη θητεία του έχοντας υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όφειλε να απόσχει από την υπογραφή μιας πράξης που εξυπηρετεί όχι τη δημοκρατική νομιμότητα αλλά κομματικές και κυβερνητικές σκοπιμότητες των κομμάτων που τον εξέλεξαν στη θέση αυτή και ήδη αναζητούν πρόθυμο διάδοχό του αλλά και πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν άλλη μια εκτροπή. Υπογράφοντας και αυτή την πράξη εκτροπής, δεν περισώζει ούτε τα προσχήματα και αποκαλύπτει τι είδους Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουν να εκλέξουν «όλοι μαζί» εκείνοι που έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής και λόγο ύπαρξης την εξουσία από την οποία έχουν γαντζωθεί τα χρεοκοπημένα και υπόλογα στο λαό και την ιστορία κόμματά τους”.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει το αίτημα για προκήρυξη εθνικών εκλογών: “Η μόνη δημοκρατική πράξη πολιτικής ευπρέπειας και θεσμικής ειλικρίνειας στην παρούσα συγκυρία είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών. Μόνον για αυτό το λόγο η Βουλή μπορεί όχι να «κλείσει για να εισέλθει σε τμήματα διακοπών», αλλά να διαλυθεί, για να διακοπεί δια παντός η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και να οδεύσουν σε οριστικές διακοπές οι επιτηρητές, οι ντόπιοι τοποτηρητές και επιτετραμμένοι και τα πάσης φύσεως αρπακτικά που σκυλεύουν τη χώρα και το πολίτευμα”.

Την αντίθεσή τους για την απόφαση να κλείσει η Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω δήλωσης του εκπροσώπου τους Τέρενς Κουίκ. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουίκ τονίζει χαρακτηριστικά ότι: «Ενώ οι δανειστές, ο ένας μετά τον άλλον, μιλούν για νέα επιβεβλημένα δάνεια με νέα μνημόνια και ανακοινώνεται μείωση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση σπεύδει να κλείσει τη Βουλή, προκειμένου να περάσει «αναίμακτα» από τα θερινά τμήματα τα μέτρα που έχει διατάξει η τρόικα. Μήπως στο βάθος υπάρχει και κάποια παραγραφή;».

Την αντίθεσή της στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής εκφράζει με ανακοίνωση και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών: “Εν όψει νέων μέτρων και κρίσιμων νομοσχεδίων και με τον ανασχηματισμό προ των πυλών, η κυβέρνηση σπεύδει να κηρύξει αιφνιδιαστικά τη λήξη των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής. Για άλλη μια φορά, θεσμικά κεκτημένα θυσιάζονται στο βωμό των μικροκομματικών σχεδιασμών”.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή του πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνο στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. Παράλληλα, καλεί το λαό σε επαγρύπνηση, καθώς, όπως προειδοποιεί, τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα θα συνεχίζονται και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

“Το ΚΚΕ έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει πως νομοσχέδια γενικότερης σημασίας πρέπει να έρχονται μόνο στην Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να παίρνουν την ευθύνη όλοι οι βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση ο λαός επιβάλλεται να επαγρυπνεί. Τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στα Θερινά Τμήματα της Βουλής, όσο η χώρα και οι κυβερνήσεις, όπως η σημερινή, θα κινούνται στους γνωστούς αντιλαϊκούς μονόδρομους. Η οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με τη Λαϊκή Συμμαχία είναι η μόνη δύναμη για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης”.

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους