Newsroom

Newsroom

Εντονες αντιδράσεις για την απαγόρευση συγκεντρώσεων την Τετάρτη

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία απαγορεύεται, την Τετάρτη, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία…

batsoi1 2

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία απαγορεύεται, την Τετάρτη, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε μεγάλο τμήμα της πόλης των Αθηνών και στο αεροδρόμιο, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας με αφορμή την άφιξη των κοινοτικών αξιωματούχων που θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Oπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά καθώς όπως επισημαίνει απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις, επειδή έχουν σκοπό αντίθετο με τις εκδηλώσεις που θα είναι σε εκδήλωση, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Αυτό το αιτιολογικό ανοίγει το δρόμο για παρεμπόδιση λαϊκών κινητοποιήσεων, όταν το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.» τονίζει το ΚΚΕ.

 «Τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν μπορούν να σταματήσουν την αντίθεση μεγάλου τμήματος του λαού μας, όπως και άλλων λαών σε χώρες της Ευρώπης, ενάντια στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου που είναι η Ε.Ε.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κατά της απαγόρευσης των διαδηλώσεων τάσσεται και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί τους εργαζόμενους, του ανέργους, τη νεολαία να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-Ε.Ε., την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.