ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Εντολή Πολιτικής Αλλαγής

Οι εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας που σηματοδότησε την επιστροφή της πολιτικής.

364273 suriza

Η κινητοποίηση 150.000 πολιτών σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης, μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και διαρκώς διευρυνόμενων ανισοτήτων, από μόνη της, είναι μια γιορτή για τη Δημοκρατία. 

Όταν 150.000 άνδρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα εγκαταλείπουν τον καναπέ και την ενημέρωση από τους εντεταλμένους διαμεσολαβητές των ΜΜΕ και ανταποκρίνονται στο πολιτικό κάλεσμα ενός αριστερού και προοδευτικού κόμματος και ενός χαρισματικού και οραματικού πολιτικού αρχηγού, αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό γεγονός που υποδηλώνει τη μεγάλη ανάγκη για δημοκρατική συμμετοχή.

Επιπλέον όμως, όταν 150.000 πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για την ενίσχυση ενός κόμματος της αντιπολίτευσης 3 χρόνια μετά την εκλογική του ήττα, προκειμένου να διεκδικήσει και να επιτύχει την ανατροπή των συσχετισμών και την πολιτική αλλαγή, αυτό αποτελεί μια πανηγυρική επιστροφή της πολιτικής σε μια εποχή που τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ επιχειρούν να επιβάλουν τη μη πολιτική ατζέντα της Πισπιρίγκου και της Eurovision.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενισχύθηκε στις εκλογές με 110.000 νέες εγγραφές και τριπλασίασε σχεδόν τη δύναμή του, καθώς από 62.000 μέλη που είχε στο Συνέδριο έφτασε στα 172.000, δείχνει τη μεγάλη κοινωνική αποδοχή που απολαμβάνουν οι τοποθετήσεις του και η μαχητική αντιπολίτευση που ασκεί. 

Η νέα αυτή πραγματικότητα αναγορεύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πρώτο ευρωπαϊκό αριστερό κόμμα και αναδεικνύει τη μεγάλη δυναμική που αποκτά στην ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά στο μήνυμα των χτεσινών εκλογών, αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυβέρνησης της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

Κι ακόμη, το μήνυμα που έστειλαν 150.000 πολίτες στις χτεσινές εκλογές είναι το μήνυμα της επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Τον οποίο επανεξέλεξαν στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την εντολή να οδηγήσει την προοδευτική παράταξη στην ανατροπή της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενισχυμένοι από τη λαϊκή εντολή βάζουν τώρα πλώρη για την πρωτιά στις επόμενες εκλογές. Οι οποίες κάτω από τα νέα πολιτικά δεδομένα που δημιουργεί αφενός η πολύπλευρη κρίση στην οποία έχει βυθίσει τη χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αφετέρου η χτεσινή εκλογική διαδικασία και η εντολή ανατροπής, δεν θα αργήσουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα αντέξει την πίεση του ενισχυμένου με τη λαϊκή εντολή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και της κοινωνίας που ασφυκτιά για πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η τελευταία πράξη μιας μακράς πορείας διεύρυνσης, ανανέωσης και ανασυγκρότησης που ξεκίνησε 3 χρόνια πριν, το ίδιο βράδυ της ήττας στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Το στοίχημα που έθεσε τότε ο Αλέξης Τσίπρας για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, την ανανέωση του στελεχιακού του δυναμικού και την ανασυγκρότηση της πολιτικής του φυσιογνωμίας κερδήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών δικαιώνει απολύτως τον ίδιο και το σχέδιο που πρότεινε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών του 2019 διευρύνθηκε, ανανεώθηκε και ανασυγκροτήθηκε οργανωτικά, στελεχιακά και πολιτικά και έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία των 172.000 μελών που σε μια πρωτόγνωρη γιορτή της Δημοκρατίας εξέλεξαν άμεσα τη νέα πολιτική του ηγεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απολαμβάνει πλέον μεγάλης πολιτικής αναγνώρισης ως ο κορμός της προοδευτικής παράταξης που θα οδηγήσει σε πολιτική αλλαγή ανατρέποντας τη Νεοφιλελεύθερη Δεξιά που μας κυβερνά και που έχει γίνει αιτία πολλών δεινών για τη χώρα και για το λαό.

Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για την Ελλάδα.

Η ισχυρή εντολή για ανατροπή της κυβέρνησης της Νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που έδωσαν χτες 150.000 πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα και στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που προέκυψε από τις εκλογές, είναι μια εντολή ηχηρή, η οποία σύντομα θα αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα.

Η ελπίδα της Αλλαγής που γεννήθηκε χτες σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που υποφέρουν από τη νεοφιλελεύθερη, ταξική και αυταρχική πολιτική της Δεξιάς έχει ονοματεπώνυμο.

Το ονοματεπώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα που με το νέο πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο Συνέδριο και με το νέο πολιτικό προσωπικό που εκλέχθηκε χτες θα την διεκδικήσουν και θα την κερδίσουν προς όφελος της χώρας και του απλού λαού.

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…