Ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών ο νέος γ.γ. του ΥΠΕΞ – Σφοδρές αντιδράσεις

Πηγές τονίζουν πως ο Λαλάκος είναι «άνθρωπος» της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την επιλογή του

Έκπληξη προκάλεσε στους απανταχού μακεδονομάχους η επιλογή του πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου για τη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Λαλάκος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ήδη έχουν καταγραφεί εντονότατες μεν παρασκηνιακές δε αντιδράσεις στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Θ. Λαλάκος έδωσε σκληρό αγώνα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών «σε καιρούς δύσκολους».

Πάντως, η τοποθέτηση του Λαλάκου, δεν είναι ακόμη επίσημη αλλά βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο πρέσβης που τώρα εκτελεί χρέη πολιτικού διευθυντή του ΥΠΕΞ θα αναλάβει εντός της Παρασκευής νέα καθήκοντα. Η οριστικοποίηση του διορισμού θα γίνει με επίσημες ανακοινώσεις και στη συνέχεια θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Το βιογραφικό του Λαλάκου

Ο Θ. Λαλάκος είναι γεννημένος το 1957 και ξεκίνησε τη καριέρα του στο διπλωματικό σώμα το 1986. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στην Ιστορία στο Amherst College της Μασαχουσέτης και τις μεταπτυχιακές στο School of Advanced International Studies του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
Ο ίδιος έχει υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα και έχει διατελέσει επιτετραμμένος στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα (1994-1998 και 2010-2013). Ενώ έχει περάσει και από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας της ΕΕ (2009-2010). Το 2016 ανέλαβε χρέη πρέσβη στις ΗΠΑ και το 2020 μετατέθηκε στη Κύπρο όπου υπηρέτησε πάλι ως πρέσβης. Τέλος, το 2021 ανέλαβε καθήκοντα πολιτικού διευθυντή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: Documentonews.gr

Σοκαρισμένη η Κρήτη: Οικογενειάρχης καταπλακώθηκε από δέντρο και έχασε τη ζωή του

Σοκαρισμένη η Κρήτη: Οικογενειάρχης καταπλακώθηκε από δέντρο και έχασε τη ζωή του

Ο άτυχος οδηγός που χάθηκε στο ασύλληπτο δυστύχημα στην λεωφόρο Δημοκρατίας, ήταν πατέρας τριών παιδιών

Νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του επιχειρηματία στη Σκιάθο: Κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμά του

Νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του επιχειρηματία στη Σκιάθο: Κατονόμασε τοκογλύφο στο σημείωμά του

Νέα δεδομένα φαίνεται πως δημιουργεί το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο 55χρονος επιχειρηματίας που αυτοκτόνησε…