Έντεκα κάλυκες από Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του 45χρονου "Μπούμπη"

Στον πόλεμο που μαίνεται στο χώρο της νύχτας -στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη δολοφονηθεί ο φερόμενος ως «νονός των νονών» Βασίλης Στεφανάκος και ένα ακόμα μέλος της «ελληνικής μαφίας», ο Βασίλης Γρίβας- εντάσσεται από την αστυνομία και η χτεσινή μαφιόζικη εκτέλεση του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, στην οδό Πεισιστράτους στους Αγίους Αναργύρους.

5a95a4011dc524de298b4630 3

Η δολοφονία του Γ. Λίτσα ήταν «καρμπόν» με αυτή του Β. Στεφανάκου, γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες δολοφόνους. Η ενέδρα θανάτου είχε στηθεί έξω από το σπίτι του 45χρονου και ο εκτελεστής τον «γάζωσε» με πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, την ώρα που έμπαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο του μάρκας Smart. Το θύμα διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Στον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί βρήκαν 11 κάλυκες από Καλάσνικοφ, ενώ το θύμα έχει δεχτεί πολλές σφαίρες στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς έγινε η δολοφονία, καθώς, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες, ενώ δεν έχει βρεθεί κάποιος που να είδε την σκηνή.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και θεάθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, ενώ κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής κάνουν λόγο για τρεις ή τέσσερις δράστες.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν όλες τις πιθανότητες για το κίνητρο της δολοφονίας, μεταξύ των οποίων και τη σχέση με τη δολοφονία του Στεφανάκου, καθώς και με αυτή του Β. Γρίβα, πριν από ένα χρόνο έξω από το δημοτικό σχολείο όπου είχε αφήσει τον γιο του στον Γέρακα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν με ασφάλεια σε σχέση του χτεσινού εγκλήματος με κάποια από τα άλλα δύο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών στα δεδομένα του υποκόσμου, που συντελούνται τα τελευταία χρόνια.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ κυκλοφορούν φήμες για τουλάχιστον δύο ακόμα ανοιχτά συμβόλαια θανάτου.

Ο Γ. Λίτσας, θεωρείτο ως ένας από τα ηγετικά στελέχη στο χώρο της νύχτας, όπου δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του ’90, στην περιοχή του Πειραιά κυρίως.

Το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη μεγάλη δικογραφία με τα τους 217 νονούς της νύχτας, που είχε συντάξει η Ασφάλεια Αττικής το 2011 και το 2015 καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια φυλακή για τη δράση του αυτή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Με τον δολοφονηθέντα Βασίλη Γρίβα από την αρχή της πορείας του ήταν «σταυραδέλφια», αλλά τα «έσπασαν» τα τελευταία χρόνια, ενώ με τον Βασίλη Στεφανάκο ήταν πάντα σε αντίπαλες ομάδες. Τελευταία μάλιστα ο Λίτσας φέρεται ότι είχε «συμμαχήσει» με αντίπαλο του Στεφανάκου, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Επίσης ο Γ. Λίτσας είχε κατηγορηθεί για δύο μεγάλες ληστείες και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ‘90 στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Πειραιά όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος και στην Εθνική Τράπεζα Αλοννήσου, το 2010.

Σε βάρος του είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας και τον Φεβρουάριο του 2016, στους Αγίους Αναργύρους, όταν οι δράστες είχαν «γαζώσει» καφενείο, στο οποίοι ήταν σε εξέλιξη γιορτή, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Διαβάστε σχετικά:

Ποιος ήταν ο 45χρονος «Μπούμπης» που εκτέλεσαν στους Αγίους Αναργύρους

Υπέκυψε στα τραύματά του το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στους Αγίους Αναργύρους

Μαφιόζικη εκτέλεση στους Αγίους Αναργύρους

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…