Έντεκα χρόνια μετά την τραγωδία στη Ηλεία: Μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς (εικόνες)

Το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς της Ηλείας το 2007, τελέστηκε σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και στο εκκλησάκι της οικογένειας του Γιώργου Παρασκευόπουλου. Του τραγικού πατέρα που έχασε μέσα στις φλόγες τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και την μητέρα του.

5b805cb11dc52415518b456f

Του Μάκη Νοδάρου

Δεκάδες ανώνυμοι πολίτες, φίλοι και συγγενείς των νεκρών για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά προσευχήθηκαν δίπλα στα εικονοστάσια για τις ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα μέσα στις φλόγες το καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία.


Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συγγενείς των θυμάτων, η πρωτοφανής ενέργεια του δήμου Ζαχάρως να πραγματοποιήσει δημοτικό συμβούλιο την ίδια ακριβώς ώρα με την εκείνη της τέλεσης του μνημόσυνου. Μετά τις εντονότατες διαμαρτυρίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Αλεξανδρόπουλου, το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε τελικά δύο ώρες νωρίτερα …


Λίγες ώρες πριν το μνημόσυνο στην Αρτέμιδα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Αμαλιάδας αποφάσισαν για την προφυλάκιση των δύο πολιτών 32 και 36 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν στις 21 Αυγούστου 2018 από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.


Οι ανωτέρω κατηγορούνται για δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν στις 20 και 21 Αυγούστου 2018 στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα συγκεκριμένα άτομα είχαν εμπλακεί σε υπόθεση εμπρησμού και το περσινό καλοκαίρι…

Πηγή:apokalypseis.com

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Astynomia OAKA 2024

Eπεισόδια σημειώθηκαν έξω απο το ΟΑΚΑ, πριν την έναρξη του 5ου τελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Μετά από μάχες οπαδών με την αστυνομία