Newsroom

Newsroom

Εντείνεται ο καύσωνας

Νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως και την επόμενη Παρασκευή - δηλαδή στις 6 Αυγούστου. 

thermometer 4353318 1920 3

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, 30 Ιουλίου, στις 11.30 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα.

Παράλληλα, νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι η κορύφωση του καύσωνα αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως και την επόμενη Παρασκευή – δηλαδή στις 6 Αυγούστου. 

Το δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής: 

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το
θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον
μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίεςτο επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και αναπροσαρμογή των θερμοκρασιακών ορίων θα γίνεται στα τακτικά και
έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Ο επικίνδυνος καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει και το θερμόμετρο έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας. Χειροτερεύουν τα πράγματα από αύριο σε όλη τη χώρα. Σε καμίνι θα μετατραπεί και η Αττική, ενώ αφόρητη αναμένεται να είναι η κατάσταση σε όλα τα αστικά κέντρα.

Δείτε live μέσω του windy.com την επέλαση του καύσωνα στην Ελλάδα στο παρακάτω γράφημα:

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…