Ένταση ξανά στις Καστανιές με χημικά και καπνογόνα

Κατά μήκος του φράχτη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ελληνικές δυνάμεις

ek pdifj

Ένταση επικρατεί και πάλι σήμερα Τετάρτη στις Καστανιές του Έβρου, μετά την σχετική ηρεμία που επικράτησε χθες, Τρίτη.

Λίγο πριν τις εννέα το πρωί, πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να συγκεντρώνονται στο φράχτη που βρίσκεται δίπλα από το τουρκικό φυλάκιο και άρχισαν να εκτοξεύουν χημικά και καπνογόνα με εκτοξευτήρες προς τους Έλληνες αστυνομικούς.

Κατά μήκος του φράχτη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές ελληνικές δυνάμεις οι οποίοι εμποδίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες  να κόψουν τα συρματοπλέγματα και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.

Τα νέα  επεισόδια λαμβάνουν χώρα μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο.

Την ίδια στιγμή, παζάρι σε μικρή απόσταση από τα ελληνο-τουρκικά σύνορα έχει στήσει η Τουρκία καθώς σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τις Καστανιές Έβρου, μικροπωλητές πουλούν κουλούρια και τσάι στους μετανάστες που πιστεύουν πως όσο περισσότεροι συγκεντρώνονται στα σύνορα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πίεση στην Ελλάδα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…