Ένταση στο Ζάππειο: Τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν παρέμβαση γιατρών

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα για τις ΣΔΙΤ στην Υγεία, όμως αντιμετώπισαν τα χημικά των ΜΑΤ. Ωστόσο κατάφεραν να μπουν και να διακόψουν την ημερίδα. Δείτε τις εικόνες

4979075

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ζάππειο, κατά τη διάρκεια ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με θέμα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ εισέβαλαν στην αίθουσα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες γύρω από το κτήριο, χρησιμοποίησαν βία και δακρυγόνα, προκειμένου να εμποδίσουν μέλη ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών να μπουν στην αίθουσα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στην αίθουσα διακόπτοντας την ημερίδα.

Βασικά τους αιτήματα είναι η δημόσια δωρεάν υγεία, η ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και η ακύρωση της σημερινής ημερίδας που έχει θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως αναφέρει σε εκτενές της ρεπορτάζ η efsyn.gr, η ηγετική ομάδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αφού προ διμήνου παρουσίασε τις δήθεν ρηξικέλευθες προτάσεις της, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο άλωσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και περικόπτοντας τις παροχές και τα δικαιώματα πρόσβασης των ασθενών, σήμερα διοργανώνει στην Αίγλη του Ζαππείου ημερίδα «ενημέρωσης και διαλόγου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας».

Δίπλα στην ηγετική ομάδα του ΠΙΣ θα βρεθούν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα «ανοίξει» τα κυβερνητικά χαρτιά σε μια ομιλία με τίτλο «Η θέση της κυβέρνησης» και η περιφερειακή αρχή της Αττικής που δίνει την αιγίδα της στην ημερίδα.

«Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ. […] Είναι βαθιά γελασμένοι οι κ.κ. του ΠΙΣ και η κυβέρνηση, αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. […] Θα μας βρουν απέναντί τους», απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της ΟΕΝΓΕ.

Ακολουθούν εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Ζάππειο Μέγαρο αλλά και την παρέμβαση των νοσοκομειακών γιατρών στην ημερίδα

:

 

 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…