Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με χρυσαυγίτη που βιντεοσκοπούσε

Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για τη νέα δημοτική περίοδο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του…

mpou

Με ένταση ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για τη νέα δημοτική περίοδο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, συνομίλησε σε υψηλούς τόνους με τον επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ενώ στη συζήτηση παρενέβη και ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Όλα ξεκίνησαν όταν, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, διαμαρτυρήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης για το πλήθος των θεμάτων που συμπεριελήφθησαν στην ημερήσια διάταξη. «Υπάρχουν 158 διαφορετικές ενότητες. Το θεωρούμε άσκοπο και μη παραγωγικό. Μάλιστα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα θέματα αυτά. Αναζητήσαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε πολλά πράγματα» ανέφερε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε: «Καταρχάς πρόκειται για θέματα και όχι για ενότητες και για όλα υπάρχουν διαθέσιμες οι εισηγήσεις και μάλιστα σας αποστέλλονται και σε ηλεκτρονική μορφή».

Το περιστατικό όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο κ. Αβραμόπουλος αντέδρασε για το γεγονός ότι μέλος της ΧΑ κατέγραφε σε βίντεο στιγμιότυπα της συνεδρίασης. «Δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση εδώ μέσα. Μόνο κάμερες της Δημοτικής Τηλεόρασης επιτρέπονται. Υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και ζήτησε από το μέλος της οργάνωσης που βιντεοσκοπούσε να παραδώσει την κάμερα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι τόνοι ανέβηκαν. «Και την προηγούμενη φορά το ξεκαθαρίσαμε και υπήρχε κάμερα εδώ μέσα. Μη ξεκινάμε έτσι.

Στο θέμα παρενέβη και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  ο οποίος επισήμανε: «Ή θα καταθέσει την κάμερα ή θα καλέσουμε την αστυνομία για να καταγγείλουμε την παράβαση». Σημειώνεται ότι τελικά το μέλος της ΧΑ σταμάτησε τη βιντεοσκόπηση και το συμβάν έληξε εκεί.

Πηγή thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…