Ένταση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Άδωνι

Ένταση στη Βουλή όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά…

zoi kons

Ένταση στη Βουλή όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία, επειδή –όπως τόνισε- απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δοθεί άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό απορρίφθηκε.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα. Οι ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης,  προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κόμματων.

Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην εισήγηση αυτή η κα Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι μολονότι είχε διαβιβαστεί πρόσκληση προκειμένου οι έγκλειστοι της Χρυσής Αυγής να μετάσχουν στην διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε άδεια χωρίς όμως η δικαιολογία να είναι αποδεκτή από τη Βουλή.  

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρακάλεσε τους συνάδελφους του να ολοκληρωθεί σήμερα η συζήτηση διότι «ταλαιπωρούμαι και συκοφαντούμε αναίτια εδώ και καιρό». Αντιδράσεις υπήρξαν από τους κατηγορηματικά αντίθετους με την αναβολή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου στήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος είπε ότι η Βουλή λειτουργεί με 300 βουλευτές και όχι με 294. «Ξέρω ότι μας σιχαίνεστε αλλά πρέπει να μας σέβεστε διότι ο λαός μας έχει εκλέξει τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη» είπε.

Την πρόεδρο της Βουλής στήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που εκτίμησε ότι η συζήτηση μπορεί να αναβληθεί για άλλη μέρα.

 

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…