Newsroom

Newsroom

Ένταση στη ΔΕΘ με εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίοκησης

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το κτίριο της ΔΕΘ στη θεσσαλονίκη, μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αστυνομικών…

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το κτίριο της ΔΕΘ στη θεσσαλονίκη, μεταξύ εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αστυνομικών δυνάμεων. Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω ακριβώς από το κτίριο όπου διεξάγεται η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια στους συνέδρους και δεν τους επέτρεψαν να μπουν, ενώ έσπασαν μια πόρτα και εισέβαλλαν στο χώρο της έκθεσης. Στο σημείο αυτό επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και άρχισε ανθρωποκυνηγητό στους διαδρόμους της ΔΕΘ.

Αυτό που εξαγρίωσε τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του απεσταλμένου της Μέρκελ στην Ελλάδα και υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Γιόακιμ Φούχτελ, ότι τη δουλειά που κάνουν στην Γερμανία 1.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα την κάνουν 3.000.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», ήταν η ακριβής δήλωσή του.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο, όπου φώναζαν συνθήματα κατά των μνημονίων και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας.