Newsroom

Newsroom

Ένταση στη Βουλή μετά την έντεχνη επίθεση Μαραβέγια κατά νοσηλευτριών

Πυρ ομαδόν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ

mask Medium

Επίθεση κατά νοσηλευτριών του νοσοκομείου Βόλου εξαπέλυσε με έντεχνο τρόπο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαραβέγιας, λαμβάνοντας αφορμή από ένα μήνυμα που δέχτηκε και φτάνοντας μέχρι και… τις απολύσεις, για να δεχτεί τη σφοδρή αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μαραβέγιας ανέγνωσε στην επιτροπή μήνυμα από πολίτη όπως είπε νοσηλεύτηκε από κορονοϊό στο νοσοκομείο του Βόλου, για το οποίο η ασθενής ανέφερε ότι η ομάδα που νοσηλεύει τους ασθενείς Covid στην Εντατική είναι μοναδική, τους αξίζουν συγχαρητήρια, οι γιατροί των παθολογικών κλινικών είναι πανάξιοι αλλά πρέπει να δοθεί προσοχή στη νοσηλεία διότι κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, αλλά οι «περισσότερες νοσηλεύτριες είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι για να καλέσουν οι ασθενείς που έχουν ανάγκη, ότι δεν υπάρχουν σεντόνια, τα μπάνια είναι κατεστραμμένα, λείπουν σπιράλ από τα ντους, τρέχουν νερά από το ταβάνι. Η ασθενής έλεγε ότι στο νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ενώ είχε προγραμματιστεί για υπέρηχο καρδιάς, αυτό δεν έγινε ποτέ».

 
Μάλιστα ο Κώστας Μαραβέγιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για την κτιριακή κατάσταση των νοσοκομείων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε- και διοικήσεις».

Έτσι, κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό που λείπει είναι η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι ακόμα και ερωτηματολόγιο θα μπορούσε να υπάρχει για να αξιολογούνται οι υπηρεσίες, πρωτίστως από τους χρήστες των ίδιων των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς».

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη που σημείωσε ότι ο βουλευτής της ΝΔ «με μεθοδικότητα επιχειρεί να ξεπλύνει την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και όλων των κυβερνήσεων, που έφτασε σε αυτά τα χάλια το νοσοκομείο, προσπαθώντας να φορτώσει την ευθύνη στους εργαζόμενους» και «θα πρέπει να ντρέπεται για τη στάση του αυτή».

Σημείωσε πως «είναι απαράδεκτο, είναι προκλητικό, απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς που δώσανε και τον εαυτό τους και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, όλων των βαθμίδων οι υγειονομικοί, είναι πρόκληση τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Μαραβέγια». Πρόσθεσε πως «ο κ. Μαραβέγιας προσπάθησε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, να τα φορτώσει στους εργαζόμενους. Η κυρία περιγράφει μια κατάσταση. Δεν απαγγέλλει κατηγορίες σαν εισαγγελέας, όπως κάνετε εσείς κύριε Μαραβέγια. Είστε από το Βόλο, με ένα νοσοκομείο με τεράστια προβλήματα και μυρωδιά δεν πήρατε. Θα πρέπει οι συνάδελφοι, αν μην τι άλλο και ο λαός του Βόλου να σας καταδικάσει, απέναντι σε αυτές τις προκλητικότατες, απαράδεκτες και ανεύθυνες δηλώσεις που κάνατε».

Έντονη ήταν και η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, τόνισε στη Βουλή ότι «είναι απαράδεκτο και ανήθικο αυτό που κάνατε, εν είδει καρφώματος των εργαζομένων. Εσείς δεν ήσασταν που χειροκροτούσατε από τα μπαλκόνια τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές; Τόσα ψέματα! Παράγετε περισσότερη απάτη από αυτή που μπορεί να καταναλώσει ο ελληνικός λαός», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «δηλαδή, σε αυτό που περιγράψατε, ο διοικητής του νοσοκομείου που τρέχουν ταβάνια και καζανάκια, δεν έχει καμία ευθύνη; Λέω για τους διοικητές που τους τοποθετήσατε μόλις εκλεγήκατε, για τα δικά σας γαλάζια παιδιά. Το δικό σας γαλάζιο παιδί, εκεί δεν έχει καμία ευθύνη;».

Παράλληλα σε ανάρτησή της στο facebook, η βουλευτής Μανγησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου τονίζει ότι «οι δηλώσεις του κ. Μαραβέγια για τις νοσηλεύτριες, εκφράζουν την αδηφάγα πολιτική της Κυβέρνησης».

«Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου, χαρακτηρίζοντάς τες – ούτε λίγο ούτε πολύ – αδιάφορες για τη δουλειά τους, ανεύθυνες και τεμπέλες. Καταρχήν, τόσο εμείς, όσο και όλοι οι πολίτες της Μαγνησίας, γνωρίζουμε πολύ καλά, την αυταπάρνηση με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους, οι γιατροί, οι νοσηλευτές/τριες και σύσσωμο το προσωπικό του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Η θέση αυτή όμως του κ. Μαραβέγια δεν αποτελεί προσωπική άποψη. Εκφράστηκε από Βουλευτή της Κυβέρνησης, στο βήμα της Βουλής και κανένας παρευρισκόμενος Βουλευτής της πλειοψηφίας, ούτε ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δεν τοποθετήθηκε διαφορετικά, ούτε φυσικά καταδίκασε.  

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η άποψη που εξέφρασε ο κ. Μαραβέγιας συνιστά κομμάτι της ιδεοληπτικής θεώρησης που έχει η ΝΔ για τη δημόσια υγεία, την οποία φρόντιζε πάντα να απαξιώνει, και εν τέλει αποτελεί την επιτομή της πολιτικής ατζέντας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που στοχεύει στη πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Η ίδια Κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτούσε γιατρούς και νοσηλευτές στα μπαλκόνια, την ίδια ώρα που τους άφηνε μόνους και αβοήθητους στη μάχη, έρχεται σήμερα με το πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, να συκοφαντήσει και να επιτεθεί στους εργαζόμενους της δημόσιας υγείας, τους «ήρωες» όπως έλεγε, να απαξιώσει τις υπηρεσίες τους, να ζητήσει την αξιολόγησή τους και εν τέλει να υποβαθμίσει το δημόσιο νοσοκομείο, ανοίγοντας δρόμο για τον ιδιωτικό τομέα και το κέρδος στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πολυδιαφημιζόμενης αξιολόγησης, και με γνώμονα την προτροπή του ίδιου του κ. Μαραβέγια, ο οποίος δήλωσε ότι «αντί για κριτική, ας κάνουν κάποιοι αυτοκριτική», ας μας απαντήσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι ιατροί, υπηρετούντες τον όρκο του Ιπποκράτη, συνάδελφοι  Βουλευτές της πλειοψηφίας.

Πώς αξιολογούν την στάση της ιδιωτικής υγείας στην πιο κρίσιμη υγειονομική περίοδο που πέρασε ποτέ ο σύγχρονος κόσμος; Πώς αξιολογούν τις κλειστές πόρτες των ιδιωτικών κλινικών, μπροστά στη τιτάνια μάχη των δημόσιων νοσοκομείων, ιατρών και νοσηλευτών, με τον ιό; Πώς αξιολογούν το διπλασιασμό της ημερήσιας αποζημίωσης που ζήτησαν οι ιδιωτικές κλινικές από το κράτος, για να διαθέσουν ΜΕΘ σε non covid ασθενείς; Πώς αξιολογούν την Κυβέρνησή τους, που επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά, κάνοντας πλάτες στους κλινικάρχες, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία κατέρρεαν;  Πώς αξιολογούν όσους προτάσσουν τα κέρδη μπροστά στην ανθρώπινη ζωή;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει σκοπό να αφήσει ούτε την υγεία ανεκμετάλλευτη. Όλα βορά στο κέρδος και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Τους ενημερώνουμε όμως ότι η πιο σκληρή αξιολόγηση γίνεται από τους πολίτες, όταν βλέπουν πια το αληθινό πρόσωπο μιας αδηφάγας πολιτικής που είχε ντυθεί με ψέματα.»

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…